SARADNJA SMANJUJE RIZIK: Delegacija Odseka civilne zaštite Banja Luke u poseti Kraljevu

G.Ć.

27. 05. 2021. u 22:26

TROČLANA delegacija predstavnika Odseka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Banja Luke ovih dana boravi u poseti svojim kolegama iz Odseka civilne zaštite u Kraljevu.

САРАДЊА СМАЊУЈЕ РИЗИК: Делегација Одсека цивилне заштите Бања Луке у посети Краљеву

Foto: G.Šljivić

Uz dragocenu razmenu iskustava i razgovore o jačanju otpornosti lokalne zajednice na katastrofe, glavni cilj ove posete je uspostavljanje dugoročne saradnje koja će doprineti boljem razumevanju rizika, kao i organizaciji sistema civilne zaštite.

Iskustva Kraljevčana i Banjalučana, po rečima gostiju iz glavnog grada Republike Srpske, kada je reč o elementarnim katastrofama i organizaciji sistema civilne zaštite, ali i udruživanju lokalnih samouprava, trebalo bi da posluže u daljem dimenzioniranju sistema smanjenja rizika, i u Srbiji i u regionu.

- I naši domaćini i mi imamo iskustva i sa zemljotresima i sa velikim poplavama. Želimo da saradnjom dođemo do unapređenja civilne zaštite, a tako i do smanjenja rizika. Kraljevčani su dosta uradili na umrežavanju sa ostalim opštinama i gradovima u slivu Zapadne Morave, dok smo mi više učinili na opremanju i poboljšanju infrastrukture - kaže Dragan Babić, šef Odseka civilne zaštite grada Banja Luke.

Tokom boravka u gradu na Ibru, kako je najavljeno, delegacija iz Banja Luke će uz posetu prostorijama Odeljenja za poslove civilne zaštite u Gradskoj upravi posetiti i ovdašnju Predškolsku ustanovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)