HRVAT RAZBIJAO ĐOKOVIĆA: Pobedio sam Novaka 6:0, a onda je njegov tata ušao u svlačionicu i psovao mu sve "po spisku"

Novosti online

20. 04. 2021. u 08:20

HRVATSKI muzičar Goran Belošević nekada je bio velika teniska nada.

ХРВАТ РАЗБИЈАО ЂОКОВИЋА:  Победио сам Новака 6:0, а онда је његов тата ушао у свлачионицу и псовао му све по списку

Foto: Printskrin

Trenirao je svojevremeno u čuvenom akademiji Nikole Pilića, gde se družio sa Novakom Đokovićem i Ernestom Gulbisom.

"Sa 17 godina sam otišao u Akademiju Pilić, to mi je na početku bila jedna usputna stanica jer sam u Nemačkoj nastupio na jednom ITF-ovu turniru juniora. I tad sam upoznao Novaka Đokovića. On je dve godine mlađi od mene, ali je već bio perjanica u akademiji. Bio je prvi junior sveta do 16 godina, iako je imao nepunih 15. U drugoj fazi, tri godine posle, Novak je samo jednom svratio, a ja sam se više družio s Letoncem Gulbisom, na terenu i van njega. Po meni je on bio veći talent od Novaka, ali Đoković je puno veći radnik. Novak je znao da se probudi u tri ujutro i vežba servis, iako smo prethodnog dana osam sati trenirali. Upalio bi reflektore u dvorani i tukao servise. On je bio veliki talent i krvavi radnik, nešto kao naš Dražen Petrović", rekao je Bošković u intervjuu za Večernji.

Belošević kaže da u Đokoviću tada nije video budućeg najboljeg tenisera sveta.

"Ne, ja sam tada gledao samo sebe, nisam se osvrtao na okolinu. Kad sam prvi put došao u akademiju, praktično iz auta, pobedio me sa 6:4. Potom smo otišli na jedan juniorski turnir, trebali smo da igramo parove, ali smo predali taj meč i to je ostalo zabeleženo. I onda je 2004. stigao u Zagreb da odigra jedan Fjučers na Velesajmu, zvao me na trening i ja dobijem prvi set sa 6:0. Tad je došao njegov tata i prekinuo trening, a u svlačionici mu je psovao sve "po spisku". No, ja nisam upao u kvalifikacije, a on je iz kvalifikacija stigao do polufinala."

Belošević je trenutno direktor Zagreb opena za tenisere i pomoćnik direktora ženskog teniskog turnira Zagreb lejdis open. U Hrvatskoj je poznat i kao muzičar, osnivač je grupe "Pravila igre", a autor svih pesama je Miro Buljan koji je komponovao za Tonija Cetinskog i Tošeta Proeskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja