NOVO ODLAGANJE: Rolan Garos se pomera za nedelju dana

ROLAN Garos će biti pomeren za nedelju dana. Prema izvorima bliskim organizatorima pariskog grend slema, francuski mediji preneli su u sredu uveče da će turnir započeti 30. maja umesto 23, a da će se finale igrati u nedelju 13. juna. Samim tim, kvalifikacije bi umesto 17. maja započele 24.

НОВО ОДЛАГАЊЕ:  Ролан Гарос се помера за недељу дана

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Po tradiciji, Rolan Garos se igra poslednje nedelje maja i prve nedelje juna, ali je pandemija korona virusa poremetila kalendar. Prošle godine, umesto na proleće, igralo se krajem septembra i početkom oktobra.

Ove godine, organizatori se nadaju da će minimalno pomeranje od nedelju dana istovremeno omogućiti i prisustvo publike, možda i više od hiljadu dnevno, koliko je bilo dozvoljeno tokom prošlogodišnjeg izdanja.

Prisustvo publike na sportskim tribinama trenutno je zabranjeno, a Francuska se od početka ove sedmice nalazi u novom "lokdaunu" koji bi trebalo da potraje mesec dana. Posle toga, vlasti najavljuju da bi od sredine maja moglo da dođe do popuštanja mera, uključujući i prisustvo navijača na stadionima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024