ĐOKOVIĆ JE ITALIJANA PROGLASIO ZA BUDUĆEG ŠAMPIONA: Na ovo se čekalo 14 godina, Siner uradio nešto što još od Novaka niko nije uspeo

Novosti online

03. 04. 2021. u 08:42

DUGO se u tenisu čeka na smenu generacija, a kako stvari stoje Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer će još uvek biti ti o kojima će se najviše pričati i koji će dominirati na najvećim turnirima.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ИТАЛИЈАНА ПРОГЛАСИО ЗА БУДУЋЕГ ШАМПИОНА: На ово се чекало 14 година, Синер урадио нешто што још од Новака нико није успео

FOTO: AP/Lynne Sladky

Ipak, u finalu ovogodišnjeg Mastersa u Majamiju igraće talnetovani Italijan Janik Siner koji ima samo 19 godina i Poljak Hubert Hurkač.

Srpski teniser Novak Đoković je prošlog oktobra rekao da Siner ima poencijal da postane najbolji igrač sveta.

- Definitivno vidim mnogo kvaliteta u mladim igračima. Janik Siner definitivno poseduje igru koja je snažna i vrlo kvalitetna. Može se reći da on ima potencijal da postane najbolji igrač na svetu - rekao je Đoković o mladom Italijanu prošlog oktobra.

Upravo je momak iz San Kandida uradio nešto što se na turniru na Floridi čekalo punih 14 godina. Postao je prvi tinejdžer koji je se plasirao u finale, još od 2007. godine kada je to uradio Novak Đoković koji je tada najavio da će imati veliku karijeru.

Srbin je do sada osvojio 36 Masters titula, dok će Siner možda imati priliku da u nedelju rukama prvi put drži pehar sa turnira iz 1000 serije, a opasno preti da će postati igrač za velika dela.

Takođe, on je postao tek 11. teniser koji je sa manje od 20 godina stigao do finala Mastersa od osnivanja te kategorije 1990. godine.

Podsetimo, finale između Sinera i Hurkača igra se u nedelju od 19 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri