NOLETOV REVOLUCIONARNI PREDLOG: Podržao ga i Zverev, ovo će promeniti svetski tenis!

Novosti online

16. 02. 2021. u 19:03

NOVAK Đoković i Aleksandar Zverev imaju rešenje kako da se vrhunski teniseri zatite od potencijalne zaraze koronom, a da se istovremeno nastavi ATP Tur.

НОЛЕТОВ РЕВОЛУЦИОНАРНИ ПРЕДЛОГ:  Подржао га и Зверев, ово ће променити светски тенис!

FOTO: Tanjug/AP

Veliki broj povreda na Australija openu posledica je karantina u kome mnogi igrači nisu imali priliku da pošteno treniraju, zaključak je većine igrača ali i teniskih i medicinskih stručnjaka.

Prvi teniser sveta Novak Đoković smatra da ATP mora da uradi nešto po tom pitanju, a odmah je i ponudio rešenje.

Naš teniser veruje da bi nešto slično mehuru kojim je završena prethodna NBA sezona moglo biti model za nastavak ATP tura. Više turnira na isto mestu smanjilo bi opasnost od povreda, ali i zaražavanja koronom, jer bi se smanjila putovanja.

- Izaberite jedno mesto pa da igramo sve turnire tu. Dve ili tri nedelje igramo, pa dve-tri nedelje odmaramo i tako u krug. Iskreno, nisam ni sam siguran kako bi to moglo da funkcioniše, ali nešto moramo da pokušamo, ovo je neodrživo - smatra Nole.

Nole se obratio i ATP savetu, čiji je predsednik bio pre nego što je osnovao svoj sindikat, sa pitanjem kako planiraju da nastave sezonu posle Ozi opena, a da sačuvaju sigurnost i zdravlje igrača:

- Ipak je ovo gren slem i pretpostavljam da su mnogi igrači pristali na karantin samo zbog bogatih nagrada, ali to sigurno neće biti slučaj sa manjim turnirima, naročito onim iz serije 250, pa i 500. Već sam čuo mnogo žalbi od igrača slabije rangiranih na ATP listi - rekao je Novak.

Odmah je stigla podrška od Saše Zvereva, koji je malo "doradio" Noletovu ideju:

- Možemo i da menjamo podloge, pa čak ime grada i nazive turnira na podlogama - smatra Nemac, koji dodaje:

- U svakom slučaju, složili smo se nas nekoliko sa Novakom da je neodrživ Tur po uslovima u kojima se održava Australijan open. U mnogim zemljama postoje ograničenja, negde su i strožiji od Australije. U većem delu Evrope ionako ne možemo da imamo gledaoce, zašto onda pravi razliku gde zapravo igramo - zaključio je Zverev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)