ĐOKOVIĆA NE VOLI PUBLIKA, AROGANTAN JE? Novak i ja se odlično slažemo, on ima svoj karakter

Novosti online

20. 12. 2020. u 10:48

STANISLAS Vavrnika teniski majstor, koji ruku na srce ne spada u one najbolje svih vremena, ali da ga je lepo gledati i te kako jeste.

ЂОКОВИЋА НЕ ВОЛИ ПУБЛИКА, АРОГАНТАН ЈЕ? Новак и ја се одлично слажемо, он има свој карактер

Foto: EPA

Ni osvajanje gren slemova mu nije strano, kao ni rušenje Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Veliki Sten koji je omiljen na ATP turu dugo se mučio sa povredom kolena, krajem 2018. je zbog pauze pao na 263. mesto, da bi ovu sezonu počeo kao 15. Onda je došla pandemija koronavirusa i sad je na 18. mestu.

Vavrinka je u intervju za švajcarsko izdanje nedeljnika "Paris Match", između ostalog pričao o i trojici najboljih igrača svih vremena, Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Na pitanje da li je ljubomoran na svog slavnog sunarodnika, Rodžera Federera, Vavrinka je odgovorio:

"Kako da budem ljubomoran na jednog od najvećih sportista sveta svih vremena? Kada sam počeo da igram, on je već bio na vrhu. Imao sam prilike da ga upoznam, da osvajam trofeje sa njim. Velika je privilegija biti deo iste generacije sa Rodžerom. Prošli smo mnogo toga zajedno, pravi smo prijatelji, čak iako vodimo vrlo različite živote i stalno smo u gužvi. Sve što smo prošli nas je samo još približilo"

Na konstataciju novinara da "Novak Đoković ima vrlo arogantan imidž" i da ga publika ne voli, Vavrinka je reagovao drugačijom opservacijom.

"Lično, Novak i ja se veoma dobro slažemo, često treniramo zajedno. On ima svoj karakter, pravo da bira šta i kako će da radi", rekao je Vavrinka Švajcarcima, a prenosi B92..

Kada je reč o Nadalu, Stan kaže da je i sa Špancem u najboljim odnosima.

"Isto kao i sa Novakom, često treniramo. Njegovih 13 titula na Rolan Garosu su možda i najveće dostignuće u istoriji sporta. Sa njim, Rodžerom i Novakom, tom velikom trojkom, možemo da budemo srećni. U jednoj eri istovremeno možemo da gledamo tri izuzetna šampiona", rekao je Sten.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024