DIMITROV O "ADRIJA TURU": Mogao sam da prećutim koronu, ali nisam hteo zbog male dece

Novosti online

13. 11. 2020. u 21:24

SVIMA je poznato kako se okončao "Adrija tur" koji je u junu ove godine organizovao Novak Đoković. Bugarski teniser Grigor Dimitrov je objavio pre takmičenja u Zadru da je pozitivan na virus korona i sve je stalo.

ДИМИТРОВ О АДРИЈА ТУРУ: Могао сам да прећутим корону, али нисам хтео због мале деце

foto: EPA

Potom su se zarazili Novak Đoković, Borna Ćorić i drugi. Bugarin je u intervjuu za Bi-Bi-Si istakao zašto se oglasio, ponevši se ogovorno.

- Čini mi se da nije trebalo da idem u SAD ali sam morao da testiram sebe. Morao sam da vidim u kakvom mi je stanju telo. Svaki put kad sam hteo da proverim, bilo je po nekoliko koraka napred i možda jedan unazad - rekao je Dimitrov.

U nastavku sezone igrao je na američkoj turnir, ali bez mnogo uspeha. Deluje da je zapaženije rezultate beležio u finišu na turnirima u Antverpenu i Beču.

- Osećao sam se mnogo, mnogo bolje, više nisam imao ni dremke ili nešto slično. Ali ima nekih stvari koje su mi se dopadale i zbog kojih sam pomišljao "čoveče, pa nije isto", dobro je. Shvatam to, ali ko zna šta će ova stvar da uradi, ali sve što mogu da se nadam da ne dobijem to opet.

Potom je objasnio zbog čega se oglasio neposredno pre finala u Zadru. U pitanju su deca sa kojima se družio tokom boravka u Beogradu.

- Igrač bi lako mogao da ostane kod kuće i prećuti, ne kaže ništa, zar ne? Ali sam rekao sebi, to nije u redu. Bilo je mnogo dece oko mene, a ne daj Bože, neka od njih su možda imala zdravstvene probleme i šta bi onda trebalo da radim? Mogu li da živim sa sobom? Ne, ne mogu - zaključio je Dimitrov.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)