OPTIMIZAM U NJUJORKU: Da li je Novak ovim potezom potvrdio učešće na Ju Es openu?

Novosti online

27. 07. 2020. u 09:52

ORGANIZATORI turnira se polako pripremaju za nastavak teniske sezone, a jedno od najvažnijih pitanja pred početak takmičenja jeste da li će najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovati na predstojećem Ju Es openu.

ОПТИМИЗАМ У ЊУЈОРКУ: Да ли је Новак овим потезом потврдио учешће на Ју Ес опену?

Foto: M. Vukadinović

Otvoreno prvenstvo SAD startuje 31. avgusta u Njujorku, a postoje neki nagoveštaji da bi srpski as mogao da se takmiči na terenima "Flešing medouza".

Naime, nekadašnja grend slem šampionka u dublu Rene Stabs, koja sada radi kao televizijski komentator, otkrila je jedan detalj, koji bi mogao da bude nagoveštaj da se Novak sprema za Ju Es open.

- Novak je naručio da mu se dostave loptice koje se koriste na Ju Es openu, kako bi mogao da trenira sa njima. To je nagoveštaj da će ipak doći u Njujork. Videćemo, ipak, šta će se dešavati u narednih nekoliko nedelja, ali u Njujorku se situacija popravlja iz dana u dan - rekla je u podkastu "Magazin reket" Australijanka koja je u karijeri osvojila šest grend slem titula u dublu i miksu.

Ono što je dodatno potkrepilo priču da bi Đoković mogao da se takmiči na US Openu je činjenica da poslednjih dana trenira na tvrdoj podlozi, identičnoj kao što se koristi u Njujorku, ali i to da je u kalendaru na svom sajtu napravio izmene.

Naime, do skoro je stajalo da će prvi turnir na kojem će Đoković nastupiti posle pauze biti Rolan Garos krajem septembra, a sada nema objave gde će najbolji teniser sveta nastaviti sezonu.

Stabs je rekla da se nada da će ovogodišnji Ju Es open biti dobro organizovan i bezbedan za učesnike, kao i da će biti dobra konkurencija.

- Novak trenira na tvrdioj podlozi, što je dobar znak, a Nadal, koji bi trebalo da brani titulu, vežba na šljaci, što možda govori da ipak neće nastupati u SAD, što je i najavio. U ženskoj konkurenciji videćemo Serenu Violijams, Bjanku Andresku, bivšu šampionsku Naomi Osaku, radujem se zbog toga i očekujem dobar turnir - navela je Stabs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije