"NOVAKU NIJE LAKO": DŽon Mekinro objasnio zašto ne vole Đokovića

Novosti online

26. 05. 2024. u 10:36

U nedelju počinje drugi teniski grend slem sezone Rolan Garosa. Borna Ćorić je naš jedini predstavnik u muškom singlu, a u ženskom delu turnira Hrvatsku će predstavljati Dona Vekić, Petra Martić, srećna gubitnica Jana Fet i kvalifikantkinja Lucija Ćirić Bagarić, uz standardne adute u dublu.

НОВАКУ НИЈЕ ЛАКО: Џон Мекинро објаснио зашто не воле Ђоковића

Foto: Profimedia

Legendarni američki teniser, Džon Mekinro, osvrnuo se i na učešće Novaku Đokoviću i njegovoj trenutnoj situaciji.

Pred prvo kolo Rolan Garosa Mekinro je govorio o razlozima zbog kojih veliki broj navijača ne voli Đokovića, kako piše "Index".

- Meni se uvek sviđao, ali Novaku nije lako, upoređuju ga sa Federerom i Nadalom, koje svi vole i teško je nositi se sa tim. Osim toga, on dolazi iz Srbije, a nekima je to bezveze. Puno je razloga, ima i taj razmetljivi stav. Ali, sve je to iskoristio kao motivaciju da bolje igra i više pobeđuje, što mu je najveći kvalitet, ne znam kako je to uspeo. Možda ga sad ne vole, ali za pet ili deset godina svi će ga voleti i govoriti kako im Novak nedostaje, pa eto, barem se tome može radovati - rekao je Mekinro.

FOTO: EPA

Posle rastanka sa čuvenim hrvatskim teniserom, na Novakovim treninzima često je bio prisutan Nenad Zimonjić, ali Mekinro smatra da najboljem na planeti možda i nije potreban trener.

- Ne znam gde je mentalno i da li mu treba trener, očigledno za Rolan Garosu ne treba. Sad igra samo na turnirima koje želi da osvoji, čini mi se da na ostalima nije bio dovoljno angažovan. Niko ne želi da gubi, ali on gleda širu sliku. Mislim da će uzeti novog trenera, ali ne znam ko će to biti. Da ga ja treniram, pre meča bih mu rekao "srećno" i to je sve što treba od mene. Eventualno mu je potreban neko da ga drži fokusiranim i motivisanim, ne neko ko će da ga trenira. On sve pomno analizira, siguran sam da se iza kulisa nešto odvija što niko od nas ne zna. Možda je shvatio da zna više od trenera i da mu nije potreban - rekao je Mekinro.

Morao je da se osvonei na španskog tenisera Nadala, po njegovom mišljenju Rafa može da radi šta hoće.

- Ne bih rekao da je ovo ima tužan kraj. Ima veoma teškog protivnika, biće to jedan od najtežih mečeva 1. kola u istoriji. On sam je važan, i voli da se igra. U jednom trenutku će vas vaše telo izneveriti, ali on treba da radi šta god hoće, neće izgubiti nasleđe ako izgubi u 1. kolu ove godine. Žalosno je što uprkos svim naporima da se vrati, nije uspeo u potpunosti da se vrati, nema istu eksplozivnost kao pre. Svi smo to prošli, dođeš u godine kada to više ne ide. Niko ne zna koliko će još trajati. Neko može da se oprosti iznenada, neko želi oproštajnu turneju i mislim da je to ono što Rafa radi - rekao je Mekinro.

Legendarni američki teniser pokušao je da da i neke prognoze, ali je samo u svom stilu prokomentarisao.

- Ako bi osvojio ovaj Rolan Garos, to bi na neki način bilo veliko iznenađenje, a na neki način ne bi bilo uopšte jer ga je osvojio već 14 puta. Malo je verovatno da će ga osvojiti, ali da ste me pre 15 godina pitali koliko bi grend slemova osvojio, rekao bih možda pet, a Novak možda 10, ali 24? To je ludo - rekao je Mekenro.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)