"ĐOKOVIĆ I NADAL - IMAJU LI JOŠ TRIKOVA U RUKAVU": Bivši italijanski teniser ne veruje da je kraj

Novosti online

22. 05. 2024. u 09:21 >> 09:22

Bivši italijanski teniser Paolo Lorenci, a sada direktor mastersa u Rimu, ne veruje da je priča o velikim uspesima Novaka Đokovića i Rafaela Nadala već gotova.

ЂОКОВИЋ И НАДАЛ - ИМАЈУ ЛИ ЈОШ ТРИКОВА У РУКАВУ: Бивши италијански тенисер не верује да је крај

Foto: Profimedia

– Njihove situacije nisu iste, ali ja sam uveren da ćemo obojicu gledati u Rimu i naredne godine. Nadal nijednom nije rekao da je ovo bilo njegovo poslednje učešće na Italijanskom openu, mada je priznao da su šanse za povratak male. Mislim da želi ponovo da igra i u Monte Karlu i u Rimu. Naravno, sve će zavisiti kako prođu naredni turniri. U Rimu je igrao bolje nego u Madridu, videćemo kako će biti u Parizu - priča nekada 33. teniser sveta, kako piše "Supertenis“. 

Foto: Profimedia

Ni Đoković se nije proslavio u Rimu ove godine, mada je imao i onaj veoma nezgodan udarac flašom u glavu koji je sigurno uticao na njegovu slabu igru u porazu od Čileanca Tabila. Lorenci smatra da je Novakova kriza počela još sredinom prošle godine.

– Sumnje u njegovu igru su počele posle poraza od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona. Mada je Đoković potom osvojio i Ju-Es open i Završni masters u Torinu. Posle je došao onaj poraz od Janika Sinera u Dejvis kupu, pa ostali. Njihove situacije nisu iste i zato sam veoma radoznao da vidim kako će se razvijati, da li imaju još trikova u rukavu - rekao je Lorenci.

Italijan se polako sprema za kraj smene generacija, ali i drugačije turnire. Serija iznenađenja na Foro Italiku je to pokazala.

– Ovo je poslednja faza perioda u kome živimo već 20 godina. Kada su Federer, Nadal i Đoković vladali, unapred se znalo ko će osvojiti titule. To je gotovo, sada će biti mnogo više iznenađenja, a odvikli smo se od njih. Siner i Alkaraz su odlični, ali već je prošlo nekoliko nedelja a da nisu ništa uradili. Doći će još mladih tenisera, ali niko od njih neće imati kontinuitet.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu