ROĐENDAN NA TERENU: Novak Đoković protiv Janika Hanfmana na startu turnira u Ženevi sebi daruje jubilej

S. R.

22. 05. 2024. u 09:00 >> 09:42

ROĐENDAN na terenu. Oduvaće Novak Đoković danas 37 svećica sa slavljeničke torte, ali u radnoj atmosferi. Najbolji teniser sveta opet će se naći na igralištu posle kraće pauze na startu turnira u Ženevi, a megdan će podeliti sa Janikom Hanfmanom, koji je posle dvodnevnog meča bio bolji od Endija Marija 2:0.

РОЂЕНДАН НА ТЕРЕНУ: Новак Ђоковић против Јаника Ханфмана на старту турнира у Женеви себи дарује јубилеј

Foto: Profimedia

Potajno su se ljubitelji belog sporta ponadali da bi mogli da gledaju verovatno poslednji put kako preko puta mreže stoje Srbin i Britanac. Nemac, 85. teniser sveta, sigurno je sa još većim motivom pristupio znajući kome ide na megdan. Biće to prvi duel dvojice tenisera.

Zasigurno neće smetati osvajaču 24 najbitnije krune ko je preko puta mreže. Nole je u Ženevu stigao pre svega da oseti takmičarske mečeve. Tek šest u nogama u proteklih nešto više od mesec i po dana nije ono što zadovoljava apetite i na šta je naš as navikao uoči grend slem takmičenja.

Prvi od potencijalno četiri duela, koliko bi mogao da ima u Švajcarskoj ukoliko bi stigao do završnice, bila bi lepa nadogradnja forme pre Pariza. Uz to, na mastersu u Rimu propustio je Đoković da stigne do lepog jubileja. Trijumfom nad Hanfmanom Novak bi stigao do lepe cifre od 1.100 pobeda u karijeri. Čime bi postao treći teniser koji je stigao do te brojke, jedino Džimi Konors (1274) i Rodžer Federer (1251) više puta su napuštali teren uzdignutih pesnica. To je još jedan motiv više da Nole u rođendanskom danu sam sebi daruje lep poklon.

FOTO: Tanjug/AP

Druženje sa Malešom i Ugrinićem

NIKO na stadionu „Prail“ nije ostao ravnodušan na pojavu Novaka Đokovića koji se iznenadno pojavio na susretu između Serveta i Jang Bojsa. Gostu su se najviše obradovali fudbaleri srpskih korena Darijan Maleš i Filip Ugrinić, sa kojima se Nole družio posle susreta.

- Čuli smo da je došao na utakmicu. Filip i ja smo njegovi veliki navijači, on je pravi uzor za nas. Zato nismo želeli da propustimo priliku da razgovaramo sa njim. Najlepših dvadeset minuta u životu. Planiramo da gledamo Novakove mečeve u Ženevi – oduševljeno je rekao Maleš.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO FRANCUSKE PENZIONERE: Evo šta je Novak uradio posle meča koji je završio u tri ujutru (VIDEO)