NOLE KUJE PLAN ZA "SEDMICU": Đoković nasmejan na treninzima uoči nastupa u Rimu

S. R.

08. 05. 2024. u 13:09 >> 13:38

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković kuje plan za sedmu titulu u karijeri u "Večnom gradu". Srpski igrač doputovao je u Rim, a već je na terenima čuvenog kompleksa "Foro Italika" nadomak legendarnog stadiona "Olimpika" odradio prvi trening uoči nastupa na takmičenju.

НОЛЕ КУЈЕ ПЛАН ЗА СЕДМИЦУ: Ђоковић насмејан на тренинзима уочи наступа у Риму

FOTO: Tanjug/AP

Očekuje se da će prvi reket planete kročiti na šljaku u takmičarskom susretu u petak, posle skoro mesec dana i turnira u Monte Karlu. Takođe, protivnik u uvodnoj rundi nadmetanja bi mogli da mu budu bolji iz okršaja između Romana Safiulin ili nekog igrača iz kvalifikacija.

U međuvremenu, pred dobro popunjenim tribinama, uglavnom dečica imala su prilike da posmatraju kako Nole "šteluje" udarce. Naravno, kao što je uvek i običaj, naš as nije propustio priliku da ispoštuje svoje najmlađe navijače i udeli im uspomene koje će ih pratiti čitav život. Potpisivao je autograme, delio "selfije", a vidi se da mu pažnja i te kako prija i da uživa u tome.

Isto tako, u jeku prolećnog renoviranja stučnog štaba, ponovo će uz Đokovića biti Nenad Zimonjić. Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije naše zemlje još uvek nije zvanično promovisan u stalnog trenera, ali drugo zajedničko takmičenje i rad koji traje već neko vreme sugerišu da je odluka možda blizu. Takođe, budući da Novaka upravo od Rima pa zaključno sa Ju-Es openom očekuje paklen raspored i četiri izazovna meseca, tu je dobro poznato lice u vidu kondicionog trenera Gerbharta Fila-Griča. To pokazuje da rekorder po broju grend slem trofeja ništa ne prepušta slučaju kada je u pitanju priprema za najbitniji deo sezone.

Osim Novaka, u glavnom žrebu drugog mastersa na šljaci u sezoni biće još trojica srpskih tenisera. Danas bi na terenu trebalo da se nađe Dušan Lajović koji će imati težak zadatak protiv domaćeg tenisera Lorenca Sonega, dok bi sutra u akciji trebalo da se nađe i Miomir Kecmanović protiv kvalifikanta. Njima se pridružio i Hamad Međedović, pošto je u poslednjoj rundi kvalifikacija prebrodio prepreku u vidu Amerikanca Vulfa.

Dame bez glavnog žreba

U ŽENSKOM delu takmičenja Srbija neće imati predstavnica. Na poslednjim preprekama u kvalifikacijama Olga Danilović je izgubila ubedljivo od Dankinje Tauson 0:2, dok je Aleksandra Krunić poražena od Beloruskinje Sasnovič 0:2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom