NOVAK ĐOKOVIĆ NE MOŽE DA VERUJE: Ovakvu tenisku vest niko živ nije očekivao

Novosti online

08. 01. 2024. u 19:24

Tenis je dočekao jednu zaista nesvakidašnju vest.

НОВАК ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ: Овакву тениску вест нико жив није очекивао

Tanjug/AP

Dok teniska javnost još uvek komentariše najnoviji peh zbog kog Rafael Nadal neće biti učesnik grend slema Australijan open 2024, na kome Novak Đoković brani titulu i želi 25. kada se o najvećim turnirima radi, u "beli sport" se, na poseban način, vratilo i pominjanje trećeg imena velike trojke - Rodžer Federer.

Naime, Holger Rune, koji je u 2023. godini bio jedan od retkih koji je pobedio Novaka Đokovića i to na mastersu u Rimu (posle čega mu se Srbin revanširao u Parizu, pa i na završnom turniru, "ATP finalu"), odlučio je da oko sebe izgradi jedan pravi mali "Ol-star tim" i krene po - teniski vrh.

Ali, nakon što je angažovao bivšeg Noletovog stratega, Borisa Bekera, pa mu je pridružio i bivšeg Federerovog trenera - jer Severin Luti je postao novi član stručnog štaba Danca, desilo se nešto posve nesvakidašnje.

Saopšteno je da Beker uopšte neće biti sa Runeom na Australijan openu.

Štaviše, Nemac će u vreme grend slema raditi kao TV konsultant, i to ne iz Melburna, već iz Minhena.

Prilično je to šokantna informacija iz ekipe jednog od najtalentovanijih tenisera današnjice i ona može da se tumači na dva načina:

Ili će njegova i Bekerova saradnja biti "labavija" nego što je to bio slučaj kada je Nemac trenirao Đokovića, ili je dolazak Severina Lutija bio prvi korak ka "smeni" nekadašnjeg Noletovog stratega, koji sada neće biti u Melburnu uz svog (još uvek) "štićenika".

Podsetimo, Luti, 47-godišnji Švajcarac, sa Rodžerom Federerom je radio od 2007. do kraja karijere nekada najboljeg tenisera sveta, 2022. 

U to vreme, čak 11 grend slem trofeja završilo je u Federerovim rukama.

Rune, koji ima 20 godina, trenutno je osmi na ATP listi, u karijeri je osvojio četiri titule, od čega jednu u 2023, u kojoj je ostvario 44 pobede i 24 poraza.

Ako vas tenis zanima, naravno - sve ono što u njemu radi Novak Đoković, ali i ne samo on, pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu