"RAFA ŽELI SAMO JEDNO!" Oglasio se Toni Nadal i otkrio planove "bika sa Majorke", ima veze sa Đokovićem

Novosti online

05. 12. 2023. u 08:38

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, u razgovoru za "RMC" otkrio je kako napreduje oporavak proslavljenog španskog tenisera.

РАФА ЖЕЛИ САМО ЈЕДНО! Огласио се Тони Надал и открио планове бика са Мајорке, има везе са Ђоковићем

EPA/CAROLINE BLUMBERG

- Vratio se normalnim treninzima, s dobrim intenzitetom. Najvažnija stvar je to što ima entuzijazma da ponovo igra na Rolan Garosu. Veoma je srećan što ponovo pokušava. To je nešto što je dugo čekao. Nije želeo da se povuče bez mogućnosti da ponovo igra. Mislim da ima poverenja da, ako mu je telo dobro i nivo tenisa visok, može nešto dobro da uradi na Rolan Garosu.

- Više puta je rekao da ne želi da završi karijeru sa osećajem da je povređen. Zna da će biti teško, svake godine prolaziće sve komplikovanije. Svake sezone ima sve više igrača koji igraju na neverovatnom nivou, i koji udaraju lopticu sve jače. Njegov san je da još jednom pokuša, da bude tamo (na terenu), da ima još jednu šansu da igra u Parizu - rekao je Toni, stavljajući veliki naglasak na drugi grend slem sezone.

Toni je takođe analizirao Nadalov oporavak.

- Pre dva meseca, kretanje mu nije bilo baš dobro, ali pre tri nedelje, njegov trening je bio na dobrom nivou. To nije najvažnija stvar, ali želja da pobedi ponovo kao da je prvi put, da se ne povuče s lošim osećajem. To je obaveza prema sebi i svima da još jednom pokuša. Njegove noge danas nisu iste kao pre 10 godina, ali njegova glava je i dalje ista, želja mu je i dalje ista.

Toni je istakao i šta je Rafin san.

- Njegov san je da ponovo čuje kako mu se ime uzvikuje na Rolan Garosu. Zna da će da bi bio konkurentan morati da se takmiči na mnogim turnirima. Osoba poput Rafaela mora da veruje u sebe i pokuša. Ne znam za ostatak kalendara, o tome razgovara sa svojim trenerima i timom. Rafael će pokušati da se takmiči na svim mogućim turnirima, ali pre svega na Olimpijskim igrama i Rolan Garosu. Za njega je takmičenje na Olimpijskim igrama, predstavljanje Španije, uvek bilo veoma važno, pošto je već učestvovao u Pekingu i Riu. Olimpijske igre su u Parizu, na terenima Rolan Garosa, što ih čini posebnim.

Ipak, povratak na teren će, prema  rečima Tonija Nadala, biti pravi izazov.

- Biće veoma teško pobediti Đokovića, Alkaraza, ali mislim da, ako se Rafael dobro bude osećao, imaće šanse. Takođe sam veoma srećan, ja sam mu stric. Raduje me da vidim da mu je opet dobro. Stvarno voli tenis, takmičenje, (i sada) zna da može da radi ono što voli. Kao ljubitelj, volim videti intenzitet na terenu Filipa Šatrijea ili bilo kog drugog terena na turu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)