NE MOŽE DA DOĐE SEBI POSLE PORAZA OD ĐOKOVIĆA: Danil Medvedev doneo odluku koja je rastužila njegove navijače

Novosti online

13. 09. 2023. u 22:01

To što je Novak Đoković osvojio Ju-Es open 2023. i tako 24. put podigao grend pehar oduševilo je mnoge, ali jedan čovek - teško dolazi sebi posle tog finala. Danil Medvedev, poraženi učesnik te završne borbe za trofej.

НЕ МОЖЕ ДА ДОЂЕ СЕБИ ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ЂОКОВИЋА: Данил Медведев донео одлуку која је растужила његове навијаче

Tanjug/AP

Povratnik na prvo mesto ATP liste je osvojio titulu u Njujorku nakom što je briljantnom igrom u finalu savladao Rusa Medvedeva sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Samo drugi set, koji je trajao sat i 45 minuta, bio je za antologiju "belog sporta" - Nole ga je nazvao "verovatno najtežim u karijeri", ali čitavo to finale, a i dvonedeljno mučenje sa rivalima i, možda još veće, sa visokom temperaturom, naerali su Medvedeva da poruči "Ne mogu više".

Bar privremeno.

Naime, neduo nakon što je Đoković u svom 10. finalu u na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu došao do četvrte titule i servirao "osvetu" Rusu za poraz pre dve godine, Medvedev je obelodanio da neće igrati na egzbicionom turniru u Nemačkoj na kome je trebalo da zaradi pozamašnu sumu novca.

- Ove prethodne dve sedmice su bile veoma teške za mene i moje telo, verovatno najteže otkako se profesionalno bavim tenisom. Moram da odustanem od "UTS" turnira, što me žalosti jer sam zaista hteo da igram pred tamošnjom publikom.

- Sviđa mi se taj događaj, sviđa mi se njegov format, pa učesnicima i organizatorima želim svu sreću - poručio je treći teniser sveta, kojeg će u Frankfurtu od 15. do 17. septembra zameniti Bugarin Grigor Dimitrov.

Ostali učesnici ovog turnira, koji je nastao u pandemijsko vreme, tokom prekida sezone, kada su ga osmislili i u delo sproveli poznati trener Pattrik Muratoglu i australijski teniser Aleksej Popirin biće Gael Monfis (Francuska), Andrej Rubljov (Rusija), Dijego Švarcman (Argentina), Jan-Lenard Štruf (Nemačka), Kristofer Jubanks (SAD) i Benoa Per (Francuska).


Neobična pravila na UTS turniru

"Konačni teniski obračun", kako glasi puno ime ovog turnira, čija je engleska skraćenica upravo ono pomenuto UTS (od "Ultimate Tennis Showdown") ima prilično nesvakidašnja pravila.

Ne igra se na setove, nego na vremenski ograničene četvrtine, teniseri imaju samo po 15 sekundi za servis posle završenog poena, a tu su i "kartoni" koji omogućavaju igračima da, recimo, oduzmu pravo rivalu na drugi servis, kao i "nokaut" pravilo - da se četvrtina završi ako neko povede sa deset poena razlike.

Ove godine je već održan jedan od turnira iz UTS serije, u Los Anđelesu, a u finalu je Vu Jibing savladao Tejlora Frica posle preokreta sa 11:16, 7:20, 12:11, 16:9, 2:0.

BONUS VIDEO: BORIŠINE PORUKE SU DAVALE NOVU SNAGU: Aleksa Avramović na prijemu kod predsednika Vučića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)