UKRAJINSKA ZVEZDA JE UŽASNUTA: Tužila 16-godišnju Ruskinju zbog "lajkova", ne može da veruje kakav je odgovor VTA

Novosti online

29. 07. 2023. u 18:18 >> 16:29

RUSIJA i Ukrajina privlače pažnju kako zbog rata koji se odvija, tako i zbog pratećih vesti koje se tog sukoba tiču. Jedna od njih stiže iz sveta tenisa, i prilično je nesvakidašnja.

УКРАЈИНСКА ЗВЕЗДА ЈЕ УЖАСНУТА: Тужила 16-годишњу Рускињу због лајкова, не може да верује какав је одговор ВТА

Instagram / dayana_yastremskay

Naime, poznata ukrajinska teniserka Dajana Jastremska rešila je da Ženskoj teniskoj asocijaciji (VTA) tuži "rusko čudo od deteta", Miru Andrejevu.

Razlog?

Ono što je Andrejeva, koja je nedavno napunila tek 16 godina, "lajkovala" na internetu.

Podsetimo, Mira Andrejeva je senzacionalno igrala na Rolan Garosu, solidan utisak ostavila i na Vimbldonu, a Jastremska (na fotografiji gore) joj je tokom turnira u Švajcarskoj veoa zamerila na ponašanju i to toliko da ju je prijavila zvaničnim putem.

Odgovor koji je dobila od VTA - nije uopšte bio kakav je očekivala.

Evo šta je tim povodom ukrajinska teniserka poručila:

- Htela sam da objavim nešto o nedavnoj situaciji u Švajcarskoj koju teško da mogu da prihvatim. Teniske vlasti, nažalost, ostaju indiferentne prema zločinima koji se dešavaju u Ukrajini. Nedavno sam tražila da se primene sankcije prema Miri Andrejevoj jer je "lajkovala" na društvenoj mreži objave koje se jasno tiču zločina prema Ukrajincima, a VTA je nonšalantno poručila da neće intervenisati. Uznemirena sam, ali ostajem posvećena borbi za moju zemlju, moju porodicu i prijatelje u Ukrajini. Hvala Švajcarskoj i organizatorioma turnira na njihovoj toploj dobrodošlici - poručila je Jastremska.

Teniserka Mira Anrejeva, 16-godišnje rusko "čudo od deteta" / FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete uživo, iz minuta u minut, da pratite u današnjem blogu uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)