"OBOREN REKORD, BIĆE JOŠ BOLJE!" Olga Danilović blista posle pobede, bodrile je i fudbalske zvezde, a ona oduševljena jer se - pronašla

Srećna i zadovoljna bila je Olga Danilović (105. na VTA) posle pobede nad Katerina Bajndl (83. na VTA), sa 6:3, 6:2, kojom je izjednačila prošlogodišnji uspeh plasmanom u drugo kolo Rolan Garosa.

ОБОРЕН РЕКОРД, БИЋЕ ЈОШ БОЉЕ! Олга Даниловић блиста после победе, бодриле је и фудбалске звезде, а она одушевљена јер се - пронашла

Foto: Goran Čvorović

- Nadam se da će ove godine biti bolje! Osećam se drugačije. Prija mi sve ovo. Iz meča u meč držim konstantnost i drago mi je zbog toga – poručila je Olga posle trijumfa.

Na ovaj način je ostvarila i rekord karijere u pobedama, s devet u nizu, posle osvojenog turnira u Madridu, a zatim i četiri takmičarska nastupa u Parizu.

- Držim svoju igru, radim to iz meča u meč, razvijam je i igram agresivno – dala je "recept" za ovaj uspeh.

Ističe da oseća da je na višem nivou.

- To mi daje samopouzdanje. Verujem u svoje telo i sebe. To je najveća razlika u odnosu na prošli put – istakla je.

Danilovićeva je rekla i odakle crpi motivaciju.

- Tenis prvenstveno mora da se voli. Kad nisi tu bićem, srcem, neće loptica ni nec da pređe kada treba. Uspela sam da se pronađem. Najviše sama sebi mogu da pomognem. Ali, i da odmognem – poručila je između ostalog kroz osmeh.

Imala je veliku podršku srpskih navijača.

- Prošle godine su bili tu, bili su i na mojim juniorskim mečevima. Svake godine godine su tu. Prija mi to. Naši ljudi vole sport. Znaju tenis, umeju da navijaju. Umeju da podignu igrača. Znači to. Mnogo je lepo, svakoga dana su pune tribine. Uživam u tome. Daje mi pozitivnu energiju.

Na tribinama su bile i fudbalske zvezde, Stefan Savić i Jan Oblak. Istakla je da joj to puno znači, a na pitanje da li je sad jasnije zašto joj je baza u Madridu, odgovorila je:

- Jeste! Divno od njih što su došli. Imali su dva dana slobodno i izdvojili su ih da dođu. Pogotovo Jan. Stefan je bio sa devojkom, oni su se i verili ovde – nije krila Olga, istakavši da je Oblak bio i na turniru u Madridu.

Prokomentarisala je i budućnost srpskog ženskog tenisa.

- Imamo mi vrlo dobre igračice. Lola Radivojević i Mia Ristić, na primer. Lolu duže znam. Treniram s njom, divna je devojka, ima sjajan potencijal, prelepu igru. Blizu je da dođe na grend slemove. Svako ima svoj put. Mia je imala izvanredne rezultate na Fed kupu, dobila je igračice bolje plasirane od nje. Ima stabilnost. Njih dve bih izdvojila. Verujem u njih i volela bih da su ovde sa nama.

POMOĆ MAĐARICE

Uz Olgu je u Parizu nekadašnja mađarska igračica Agneš Bukta, koja joj daje savete.

- Ona je tu kao pomoć, kao prijatelj. Nije mi trener. Znamo se dugo, prija mi što je tu – istakla je Olga.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)