"ALI JA NJU MRZIM!" Danil Medvedev osvojio masters u Rimu i priredio šou

Novosti online

21. 05. 2023. u 22:22

ATP turnir u Rimu iz serije 1000 osvojio je Danil Medvedev, koji je na sebi svojstven način reagovao posle finala čijim je ishodom uspeo da "zagorča život" Novaku Đokoviću.

АЛИ ЈА ЊУ МРЗИМ! Данил Медведев освојио мастерс у Риму и приредио шоу

Foto: TennisTV

Podsetimo, Medvedev je u meču za trofej pobedio Holgera Runea, čime je Rus sebi obezbedio drugo mesto na ATP listi, a Noleta spustio na treće i svetskog rangiranja, i kada se radi o nosiocima za Rolan Garos.


A sve to je ruski teniser uradio na podlozi koju ne podnosi.


- Uvek sam ja hteo da verujem u sebe, da verujem da mogu da dolazim do trofeja na najvećim turnirima, ali nisam verovao da ću u karijeri osvojiti masters na šljaci, jer nju, najčešće, mrzim. Eto, mrzim da igram na njoj, ne osećam se dobro na njoj, bio sam uvek u stilu "na njoj mi ništa ne ide!". Ali, pred ovaj turnir, u Madridu i Monte Karlu, imao sam osećaj koji i nije bio tako loš. Nisam nešto naročito besneo, pobedili su me tamo momci koji su bolje igrali od mene, pa sam rekao sebi "okej, da nastavimo mi ovo". I onda, kada sam došao ovde, osetio sam se fantastično na treninzima. Toliko dobro da sam mom treneru, koji je malo kasnije stigao, rekao "Ne znam šta se dešava! Osećam se nestvarno!". Ali, to je jedno, treba posle igrati protiv najboljih na svetu i stvarno sam srećan što sam uspeo (da dođem do titule) i drago mi je što sam sebi i drugima dokazao da sam sposoban za tako nešto - započeo je svoju analizu Medvedev.

Nakon što je ukratko prepričao tok finalnog meča, Rus je ovako odgovorio na pitanje da li je posle mržnje prema šljaci sada ovo početak jednog novog, divnog prijateljstva?

- Prijateljstva da, ali ne ljubavi. Jedinu ljubav imam prema mojim omiljenim terenima, onima sa tvrdom podlogom. Naravno, jedina ljubav u tenisu, na to mislim (smeh). Ali, što se tiče šljake, definitivno su mi ti tereni sada draži - zaključio je nasmejani Danil Medvedev u izjavi za Tenis TV.

Kada je pehar primio, zahvalio se svima kojima se i inače zahvaljuje, pa potražio sudiju Bernardeša:

- Pa, gde je Karlos? Hteo sam da se zahvalim Karlosu za ovu titulu! Mislim, onaj poslednji poen, on je sam viknuo "aut!", ne linijski sudija. Ja bih onu lopticu odigrao, ali, eto - uz osmeh je rekao Rus.

To, međutim, nije bio kraj njegovog obraćanja, jer se zahvalio gledaocima sa kojima je imao više nego burnu komunikaciju tokom ovog mastersa:

- Hvala na kraju i vama u publici. Nekada me nervirate, nekada ja vas. Nekada me činiti srećnim, nekada ja vas. Danas sam srećan, pa se nadam da ste i vi! - zaključio je Danil Medvedev.

Podsetimo, Rolan Garos se igra od 28. maja do 11. juna. Novak Đoković je do sada dva puta osvajao pehar u Parizu, koji je bio "rezervisan" za Rafaela Nadala, rekordera sa 14 titula, ali Španca ovoga puta neće biti na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog povrede. Neće biti ni mnogih drugih asova...

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)