KAD BI RAFA OVO IZJAVIO?! Đoković otkrio šta će uraditi ako Nadal osvoji deset grend slem titula više od njega

Novosti online

25. 02. 2023. u 15:35

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je u intervjuu za "National" istakao da bi bio zadovoljan kada bi na kraju karijere on i Rafael Nadal imali isti broj grend slem titula.

КАД БИ РАФА ОВО ИЗЈАВИО?! Ђоковић открио шта ће урадити ако Надал освоји десет гренд слем титула више од њега

Tanjug/AP

Đoković će u drugom kolu turnira serije ATP 500 u Dubaiju igrati sa boljim iz duela koji igraju Konstant Lestijen i Talon Grikspor, odlučeno je danas žrebom.

- Bio bih zadovoljan kada bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj grend slem titula. Voleo bih više da imam od svog najvećeg rivala, ali kada se bude podvlačila crta, čak i ako se zaustavim ovde, a Nadal osvoji još 10 slemova, moram da budem generalno zadovoljan - rekao je Đoković.

- Možda će postojati mali deo mene koji će žaliti što nisam imao više od njega, ali na kraju, koliko je dovoljno? Znate na šta mislim? Pitam se, jer je to balansiranje profesionalnog sportiste. Biti u sportu koji je zahtevan, sezona je duga, mnogo je prilika. Postoje četiri Slema svake godine, imate prilike. Morate imati takmičarski um, morate imati snagu, mentalni pristup vuka, da budeš gladan, jer vas to pokreće, bar mene. Ali u isto vreme, ima vremena da se balansira i kaže: ‘U redu, dosta je postignuto, moraš biti ponosan, zahvalan, skroman’. Sa obe vrste ličnosti morate da se nosite i sa kojima morate da živite u isto vreme - izjavio je Đoković.

Osvrnuo se najbolji srpski teniser i na pitanje ko je njegov najveći rival.

- Kada bih morao da izaberem Nadala ili Federera, verovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, istorije, uloga koji postoji kada igramo, posebno u finalu Grend slema. Voleo bih da me pamte po posvećenosti. Sve se vrti oko toga. Pokušavate da napredujete, budete posvećeni, rastete, usavršavate. Da postanete bolji, poboljštate sebe, svoje okruženje i budete inspirativni za mlade sportiste širom sveta - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković o američkoj turneji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije