ĐOKOVIĆ BEZ SREĆE NA ŽREBU: Novak u polufinalu Dubaija protiv najvećeg rivala današnjice

Novosti online

25. 02. 2023. u 10:53

Prvi put posle trofeja na Australijan openu, Novak Đoković izlazi na teren i to potpuno spreman jer se oporavio od povrede zadnje lože.

ЂОКОВИЋ БЕЗ СРЕЋЕ НА ЖРЕБУ: Новак у полуфиналу Дубаија против највећег ривала данашњице

FOTO: Tanjug/AP

U prvom kolu Novak čeka kvalifikanta ili srećnog gubitnika, dok mu u drugom kolo sledi duel sa Lestijenom ili Griksporom.

U četvrtfinalu projektovano je da se nađu Đoković i Hubert Hurkač, mada iznenađenje može da napravi i Endi Mari koji je na istoj strani žreba.

U polufinalu moglo bi da dođe do srpsko-ruskog derbija jer bi potencijalno mogli da se sastanu Novak i Danil Medvedev.

Sa druge strane žreba nalaze se Feliks Ože Alijasim, Aleksandar Zverev kao i Andrej Rubljov kada je reč o igračima iz Top deset.

Turnir u Dubaiju održava se od 1993. godine, igra se na otvorenom, a podloga je tvrda. Aktuelni šampion je Andrej Rubljov, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Jiržija Veselog.

Đoković je prošle godine igrao četvrtfinale ovog turnira u kojem ga je eliminisao upravo Veseli. Bio je to prvi turnir posle deportacije iz Melburna za najboljeg igrača sveta.

Novak je drugi najsupešniji igrač u istoriji ovog nadmetanja, budući da je pet puta dosad osvajao Dubai (poslednji put 2020). Rodžer Federer slavio je osam puta u Dubaiju.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024