ČUDO U DELREJ BIČU: Rođeni Beograđanin eliminisao DŽeka Soka i u 33. godini ostvario prvu ATP pobedu

Novosti online

15. 02. 2023. u 10:15

SAMO najzagriženiji tensiki fanovi čuli su za ime Matija Pecotić pre početka ATP turnira u Delrej Biču u SAD, ali sada će se to zasigurno promeniti.

ЧУДО У ДЕЛРЕЈ БИЧУ: Рођени Београђанин елиминисао Џека Сока и у 33. години остварио прву АТП победу

FOTO: Profimedia

Sve do ove nedelje, 33-godišnji Hrvat rođen u Beogradu, nije imao nijedan nastup na ATP turneji, igrao je uglavnom čelindžere i fjučerse sa kojih ima 10 titula, ali nikad nije uspeo da se dokopa glavnog žreba makar i turnira iz Serije 250.

Čak je i za Delrej Bič bio tek alternativa za kvalifikacije, a onda je uz malo sreće i mnogo umeća došao do drugog kola turnira.

Sreća je bila što je kao zamena ipak upao u kvalifikacije, a onda je posle dve pobede nad nimalo naivnim Amerikancima Stefanom Kozlovom i Tenisom Sangrenom, upao i u glavni žreb. Tamo ga je dočekao još jedan Amerikanac, nekada osmi igrač sveta i polufinalista Završnog ATP turnira, Džek Sok.

Niko nije očekivao, pa verovatno ni sam Pecotić, da će se njegova avantura nastaviti, naročito ne posle 0:4 na startu meča.

Ipak, uspeo je ovaj Beograđanin da se oslobodi treme i pritiska i da dođe do preokreta i drugog kola, u kome ga čeka - još jedan Amerikanac, Markos Giron.

Ukoliko prođe i tu prepreku, protivnik u četvrtfinalu po projekciji žreba trebalo bi da mu bude naš Miomir Kecmanović koji je postavljen za četvrtog nosioca.

Pecotić je trenutno 784. igrač sveta ali ga čeka skoko od najmanje 211 mesta. Ako napravi novo čudo i savlada Girona, ući će i u prvih 500.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)