"KAKVE VEZE NOVAK IMA S TIM?!" Zvezda Belorusije branila Đokovića na Australijan openu, novinar probao da je provocira - pa se gorko pokajao

Novosti online

27. 01. 2023. u 15:59

VIKTORIJA AZARENKA, beloruska teniserka, eliminisana je sa Australijan opena, a njena konferencija za medije nakon meča podigla je mnogo prašine.

КАКВЕ ВЕЗЕ НОВАК ИМА С ТИМ?! Звезда Белорусије бранила Ђоковића на Аустралијан опену, новинар пробао да је провоцира - па се горко покајао

FOTO: Printksrin/Tviter

U centru pažnje ponovo je bio potez oca Novaka Đokovića, koji je potpuno neočekivnao postao glavna tema sportske štampe i portala. Sve zbog toga što se u Melburnu našao na snimku sa navijačima koji su imali zastavu Rusije sa likom Vladimira Putina.

Jedan od novinara na Australijan openu uporno je insistirao na tome da čuje kakav je stav Beloruskinje o tome.

- Dosta se pričalo o ruskim i beloruskim igračima ovde. Siguran sam da niste gledali društvene mreže, ali da jeste, videli biste da se sinoć desio incident sa Novakovim tatom. Da li vam je teško kada izađete na teren da izbacite takve stvari iz glave? Mislite li da ima igrača na koje to utiče? - pitao je novinar na konferenciji za medije.

Azarenka nije razumela pitanje.

- Na druge igrače utiče šta tačno?

Novinar je pojasnio:

- Ometanja koja izmiču kontroli. Stalne vesti i priče o problemima.

Teniserka je imala još jedno pitanje.

- Pa od koga dolaze vesti?

Kada je dobila odgovor da vesti dolaze "od svih na društvenim mrežama", objasnila je novinaru da on upravo pominje incident i da ne zna šta se od njenog odgovora traži. Novinar je upitao da li može da se distancira od tema koje se ne tiču tenisa i da li kao teniserka zna koliko je teško Novaku.

- Ne znam kakve veze Novak ima sa tim, da budem iskrena, tako da... Pričala sam o tome sa radnikom obezbeđenja koji me prati do terena svaki dan. Pitala sam ga šta je tačno bio incident i on mi je objasnio. Ne znam šta želite od nas da uradimo?! Ne znam kakav je cilj ovde pa se neprestano pominje. Ovakvi incidenti po mom mišljenju nemaju veze sa igračima, ali nekako uvlačite igrače. Pa šta je onda cilj ovde? Mislim da je to pitanje za vas, a ne za mene - zaključila je Azarenka.

Predstavnik medija nije se tu zaustavio, pa je upitao teniserku i da li joj smeta što se "Australijan open koristi kao platforma za proruske demonstracije".

- Kakav god odgovor da vam dam sada, to će da bude okrenuto na koji god način da to želite. Da li mi smeta? Smeta mi to što se prave stvari dešavaju u svetu. Ne znam. Da li ste vi političar? Da li vi izveštavate o politici?

- Ne, ja sam sportski novinar - dobila je odgovor Azarenka.

- I ja sam sportista. Pitate me o stvarima za koje bi neko možda rekao da nisu u mojoj kontroli. Ali ne verujem u to. Ne znam šta želite da odgovorim. Ako je provokativno pitanje, onda možete da "spinujete" priču kako želite - zaključila je Azarenka.

BONUS VIDEO: Koreča za Novosti: Važno da je Đoković osetio ljubav navijača u Australiji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti