AUSTRALIJAN OPEN NEĆE LOBIRATI ZA NOVAKA: Đoković prepušten sam sebi protiv Australije

Novosti online

12. 10. 2022. u 09:51

NOVAK Đoković protiv Australijan opena - čin drugi. Ni ove godine srpski teniser neće biti načisto oko učešća na turniru u Melburnu, a sada je sigurno da mu organizatori neće pomoći pri ulasku u zemlju.

АУСТРАЛИЈАН ОПЕН НЕЋЕ ЛОБИРАТИ ЗА НОВАКА: Ђоковић препуштен сам себи против Аустралије

Foto: Profimedia/AP

Australijan open se bliži, a javnost muči jedno pitanje - hoće li Novak Đoković igrati 2023. u Melburnu. On je prethodne sezone deportovan, a tada je dobio zabranu ulaska u zemlju na tri godine.

Direktor turnira Kreg Tajli rekao je nedavno da postoje šanse da svi najbolji teniseri učestvuju u Australiji... Nedugo potom promenio je priču kada je Novak Đoković u pitanju, sve prebacuje na vlasti Australije.

Da li će Novak igrati u Australiji zavisiće isključivo od odluke nove vlade Australije i ministra za imigraciona pitanja Endrjua Džajlsa, koji je nedavno odbio da komentariše ovaj slučaj kada je upitan od strane novinara.

FOTO: EPA

- Što se mene tiče, Novak je dobrodošao na Australijan open. Međutim, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli na pitanje da li će lobirati da Novaka puste u Australiju.

Prvi čovek Australijan opena sreo se sa Novakom na Lejver kupu u Londonu, gde su proćaskali.

- Govorili smo uopšteno, rekao je da bi naravno voleo da se vrati u Australiju, ali da zna da je konačna odluka na federalnoj vladi. Prihvatio je to. To je sada između njih - istakao je Tajli.

Potvrdio je Tajli da će na Australijan openu biti dozvoljeno učešće ruskim i beloruskim teniserima, ali bez zastave i obeležja.

- Neće igrati pod svojom zastavom i neće biti njihove himne, ali su dobrodošli u Australiju - zaključio je Tajli.

BONUS VIDEO: Đoković otvara terene u Visokom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!