TIM EVROPE POVEO U LEJVER KUPU: Rud doneo prvi poen, Đoković i Federer mu delili savete (FOTO)

Č. V.

23. 09. 2022. u 16:37

KONAČNO je počeo Lejver kup, a tim Evrope je u prednosti posle prvog odigranog meča. Norveški teniser Kasper Rud bio je bolji od Amerikanca Džeka Soka sa 6:4, 5:7, 10:7.

ТИМ ЕВРОПЕ ПОВЕО У ЛЕЈВЕР КУПУ: Руд донео први поен, Ђоковић и Федерер му делили савете (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Sve je na ovom turnir u znaku Rodžera Federera, tačnije njegovog oproštaja od aktivnog igranja "belog sporta".

No, pre nego što legendarni Švajcarac izađe ne teren odigraće se tri meča. Prvi je završen i to pobedom trenutno drugog reketa planete.

Ušao je Rud kao favorit u duel sa Sokom, ali je 128. na ATP listi pokazao kvalitet i učinio ovaj susret veoma zanimljivim.

Meč je za Norvežanina počeo odlično, odmah je napravio brejk i tu prednost je držao do devetog gema kada je odigrao loše i omogućio protivniku da se vrati u meč. Ipak, Amerikanac je već u narednog gemu opet poklekao kada je servirao i tim Evrope čiji je kapiten Bjorn Borg je došao na korak do trijumfa.

Drugi segment meča je bio izjednačen sve do 11. gema kada je Sok napravio brejk bez izgubljenog poena i uspeo da odvede duel u odlučujući set u kome se igralo do 10 poena.

Momak iz Linkolna je nastavio u sjajnom ritmu i tada, poveo je sa 0:3, ali onda je usledila neverovatna serija 23-godišnjaka iz Osla koji je napravio seriju 7:1. Nakon toga je mirno priveo meč kraju.

Treba istaći i da je Rud imao veliku pomoć od Federera i Đokovića koji su konstantno prilazili klupi tokom pauze između gemova kako bi mu udelili neki savet.

SLAVLjE Kasper Rud, Tomas Enkvist, Rodžer Federer, Mateo Beretini i Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

Drugi meč dana igraju Stefanos Cicipas (Grčka) i Dijego Švarcman (Argentina). Potom sledi duel Endi Mari (Velika Britanija) - Aleks de Minor (Australija).

Poslastica večeri je rezervisana za 21.30 kada je na programu dubl. Za tim Evrope igraće Rodžer Federer i Rafael Nadal, dok će sa druge strane mreže biti Džek Sok i Frencis Tijafo.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024