ĐOKOVIĆ JE GLAVNA TEMA U AMERICI! Iz Bele kuće zatečeni pitanjima o Novaku, nemaju konkretan odgovor

Tanjug

30. 08. 2022. u 11:08

SEKRETARKA za medije Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je za "Foks njuz" da najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića nije moguće izjednačiti sa migrantima koji ilegalno ulaze na teritoriju SAD.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ГЛАВНА ТЕМА У АМЕРИЦИ! Из Беле куће затечени питањима о Новаку, немају конкретан одговор

FOTO: Tanjug/AP

- Kako je moguće da nevakcinisani migranti mogu da ulaze u ovu zemlju, a teniseri svetske klase ne mogu? - glasilo je pitanje novinara "Foks njuza" Pitera Dusija.

- Koji teniser svetske klase - upitala je Žan-Pjer, a kada je dobila odgovor da se radi o Novaku Đokoviću, odgovorila je:

- Kad me već pitate za njega, spisi su poverljivi po zakonu SAD, zbog toga vlada ne može da odgovara na pitanja o individualnim slučajevima i zahtevima za vizu. Radi očuvanja privatnosti, vlada takođe ne može da komentariše medicinske informacije individualnih putnika, konkretno ovog tenisera - izjavila je Karin Žan-Pjer.

Ona je potom navela je da su slučajevi migranata i Novaka Đokovića "dve različite stvari", a potom je usledila nova konstatacija novinara Dusija.

- Kako su to dve različite stvari? Neko nevakcinisan uđe u avion i vi kažete da to nije u redu. Neko uđe u Teksas ili Arizonu nevakcinisan i on može da ostane? - upitao je novinar.

- Nije tačno da stvari tako funkcionišu... Nije baš da neko može da uđe tek tako - odgovorila je portparolka Bele kuće.

Novinar je ponovo izneo činjenice da hiljade migranata dnevno ulaze na teritoriju SAD.

- Upravo to se dešava. Hiljade ljudi prelaze dnevno. Neki se predaju, neke uhvate, desetine i hiljade nedeljno prođu. To se događa - rekao je novinar "Foks njuza" Piter Dusi.

Usledio je odgovor Karin Žan-Pjer.

- Instalirali smo novu tehnologiju na granicama i postavili protokole sa Meksikom i Gvatemalom kako bismo uhvatili više trgovaca ljudima. Sproveli smo preko 3.000 hapšenja u prva tri meseca kampanje u saradnji sa regionalnim partnerima - izjavila je sekretarka za medije Bele kuće.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković propustio je Ju-Es open zbog toga što mu prema američkim zakonima kao nevakcinisanom stranom državljaninu nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD.


BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno bodre "orlove"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna