TENISKA SENZACIJA: Ovo se na Ju-Es openu nije desilo od 1935. godine, a junak priče mogao bi da postane pravi hit

Novosti online

29. 08. 2022. u 22:07

​POSLEDNjI teniski grend slem u 2022. je počeo, i to vrlo zanimljivo.

ТЕНИСКА СЕНЗАЦИЈА: Ово се на Ју-Ес опену није десило од 1935. године, а јунак приче могао би да постане прави хит

FOTO: Tanjug/AP

Ne samo da je odmah na startu ispao teniser koji je triput u karijeri pobedio Novaka Đokovića i ne samo da Amerikanci protestuju u Njujorku baš zbog Novaka Đokovića, već se i na samim terenima desio vrlo interesantan slučaj.


Naime, nakon što je prebrodio kvalifikacije, Kinez Vu Jibing je savladao 31. nosioca, Nikoloza Basilašvilija, sa 6:3, 6:4, 6:0.


Svakako, teniska iznenađenja se dešavaju, ali ovo je posebno: Jibing je postao prvi Kinez koji je dobio neki grend slem meč u pojedinačnoj konkurenciji još od Mei Fui Čija, 1959. na Vimbldonu.


I, ne samo to:


Vu Jibing je prvi kineski teniser koji je u glavnom delu turnira na Ju-Es openu ostvario pobedu od 1935. godine.

Vu Jibing - momak koji bi mogao da ima sjajnu tenisku karijeru

Ovaj teniser je, uključujući ITF mečeve, u 2022. doživeo samo četiri poraza (uz 34 pobede), u julu se probio među 200 najboljih na ATP listi (bio je 1.869. u martu), a nije igrao od marta 2019. do januara 2022. zbog pobeda.


Odgovor na to otkud onda on među onima koji su ostvarili pobedu na grend slemu možda leži u činjenici da je u pitanju juniorski šampion Ju-Es opena 2017. i u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji. Povrede su ga sprečile da svoj raskošni talenat prikaže i među seniorima, ali sudeći po ovogodišnjoj seriji uspeha - izgleda da je njegovo vreme stiglo.


Vu Jibing ima 22 godime, rođen je 14. oktobra 1999. u Hangžuu, igra desnom rukom, visok je 183 centimetra, a trener mu je Gerardo Azkura.


Prvu ATP pobedu ostvario je još 2018. na mastersu u Šangaju, kao 415. igrač sveta, a na poslednjoj ATP listi pred početak Ju-Es opena bio je 174.


Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)