ČUVENI AS TRAŽI DA NAVIJAČI PROVOCIRAJU RUSE: Ju-Es open nikada nije imao ovakav zahtev, Ukrajinac skovao pakleni plan

Novosti online

17. 08. 2022. u 21:55

JU-ES open još nije imao ovakav zahtev.

ЧУВЕНИ АС ТРАЖИ ДА НАВИЈАЧИ ПРОВОЦИРАЈУ РУСЕ: Ју-Ес опен никада није имао овакав захтев, Украјинац сковао паклени план

FOTO: Tanjug

Penzionisani ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov zamolio je navijače da kontinuirano donose zastave njegove zemlje na sve mečeve u kojima učestvuju ruski ili beloruski igrači na predstojećem Ju-Es openu, kao i na svim američkim turnirima ovog leta.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Bivši 13. igrač sveta reagovao je na incident na Otvorenom prvenstvu u Sinsinatiju prošlog vikenda, kada je navijačica ogrnuta velikom ukrajinskom zastavom zamoljena da napusti kvalifikacioni meč između Ruskinje Ane Kalinske i Anastasije Potapove.

Sudija Morgan Lara je viđena kako razgovara sa navijačem, pre nego što je osoblje obezbeđenja intervenisalo i zatražilo da ona ode.

Izveštaji su tvrdili da je jedna od ruskih zvezda na terenu tražila da se preduzmu mere, a organizatori turnira su kasnije objasnili da je zastava prekršila pravila. Pre svega zbog svoje veličine, a ne zbog toga što je nacionalno obeležje ratom zahvaćene zemlje, i jasan pokušaj provokacije.

Povodom ovog incidenta, Dolgopolov, koji je bio stalni komentator vojne operacije u Ukrajini, obratio se "svim ljudima koji su se divili njegovom tenisu i koji planiraju da posete turnire u SAD".

- Molim vas da ponesete zastavu Ukrajine na sve ruske ili beloruske mečeve koje budete gledali - zamolio je on, i istovremeno podstakao ATP i VTA da ponovo pokušaju da skinu zastave njegove zemlje. 

FOTO: Printskrin/ Instagram/ The Dolgo

Dolgopolov, koji se pridružio odbrambenim snagama Ukrajine u Kijevu na početku sukoba sa Rusijom, dodao je i sledeće:

- Nadajmo se da će im navijači pružiti "toplu dobrodošlicu" do kraja njihovih mečeva - poželeo je Dolgopolov ruskim teniserima ranije na Tviteru, dodajući da "svaki Rus koji je uvređen ukrajinskom zastavom treba da bude kod kuće, gde vidi samo sopstvenu. zastavu".

 

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SENZACIJA U MINHENU: Zverev izgubio od 106. tenisera sveta