KEJT MIDLTON ZABRANILI DA SE RUKUJE SA NOVAKOM! Đoković je morao da se pokloni: Za sve su krivi poljupci Federera

Novosti online

20. 07. 2022. u 15:59

ČETVRTA uzastopna vimbldonska kruna Novaka Đokovića i dalje je u fokusu medija širom sveta.

КЕЈТ МИДЛТОН ЗАБРАНИЛИ ДА СЕ РУКУЈЕ СА НОВАКОМ! Ђоковић је морао да се поклони: За све су криви пољупци Федерера

FOTO/Photo joiner

Sada su isplivali zanimljivi detalji koji se tiču same ceremonije dodele pehara. 

Naime, Đoković je u finalu pobedio Nika Kirjosa u četiri seta, posle meča je po protokolu prozborio koju rečenicu sa princom Vilijamom i njegovom suprugom, ali pažnju mnogih privukla je činjenica da nije bilo rukovanja.

Srpski teniser se poklonio članovima kraljevske porodice i sve je ostalo na tome, pošto Britanci strogo drže do tradicije i protokola u granicama, koje je nešto neposrednija Midltonova već malo pomerila.

Naime, Kejt, koja je pokrovitelj turnira, je svoju lekciju morala da nauči na teži način, pošto je 2019. posle "epskog" finala Novaka i Federera i pobede srpskog asa, levom rukom po ramenu dodirnula Švajcarca na ceremoniji.

Njena želja da uteši miljenika "Centralnog terena" zbog jednog od najtežih poraza karijere nije naišla na odobravanje kraljevske porodice, tako barem tvrde Britanci.

- Vojvotkinja je tešila Federera posle poraza od Đokovića u finalu singla. Prekršila je kraljevski protokol, pošto je ruku stavila na rame teniske zvezde, rekavši Federeru da je neverovatan. Istorijski posmatrano, članovi kraljevske porodice (treba da) su rezervisani kada se pojavljuju u javnosti - piše "Ekspres".

Zanimljivo da je Vojvotkinju od Kembridža Federer 2017. tri puta poljubio posle titule na Vimbldonu, što je bio jedan od gestova koji se nisu dopali familiji "plave krvi".

Federeru to nije toliko zamereno, ali za Kejt Midlton od tada, tačnije od 2019. i dodira Rodžerovog ramena, važe vrlo stroga pravila kada se o vimbldonskom ponašanju radi.

BONUS VIDEO: Đoković otvara terene u Visokom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja