A KAD JE NAPUSTIO BALKON... Novak Đoković posle dočeka otkrio porodični plan (VIDEO)

Novosti online

11. 07. 2022. u 22:42

NOVAK Đoković je 24 časa posle osvajanja Vimbldona stigao u Beograd, gde mu je priređen sjajan doček, a odmah posle obraćanja okupljenom narodu, u zgradi Skupštine grada odgovorio je na nekoliko pitanja.

А КАД ЈЕ НАПУСТИО БАЛКОН... Новак Ђоковић после дочека открио породични план (ВИДЕО)

Foto: Č. Vuković

Najzanimljiviji je bio njegov odgovor kada je bio upitan da li "vidi" sebe kao budućeg trenera sina Stefana:

- Iskreno, više vidim sebe kao dubl partnera mog sina nego kao trenera! Šalu na stranu, naravno da me kao oca i tenisera ispunjava to što mi sin samoinicijativno izlazi na teren, igra, ne smeta mu ni kad ima ni kad nema pažnje. Tenis je za njega igra, i to je ono što mene ispunjava. Izabrao je, umesto da gleda moj meč (finala Vimbldona), da igra (tenis) sa svojim drugom, na spoljašnjim terenima, što dovoljno govori o tome koliko se zaljubio u tenis. Možda preterujem kada da pričam o njegovoj budućnosti kao tenisera, on je još dete, ima tek sedam godina. Za njega je najbitnije, stvarno, da uživa, da ima zabavu, ali da se pravilno razvija, psihički i fizički. Ovo drugo i kroz sport, jer to je jedan od najzdravijih načina odrastanja mladog čoveka. Tako da ću ja, kao otac, biti tu uz njega šta god bude odabrao da radi u životu. Ako to bude tenis, a izgledi su dobri, sve ide u tom pravcu (smeh), biću tu da on živi svoj san - rekao je Nole.

Upitan da li mu imponuje poređenje sa Nikolom Teslom, nije ostavio dilemu:

- Naravno da imponuje, ali mislim da verovatno niko na ovoj planeti nije dorastao da na ljudskom smislu i zaostavštinama bude poređen s njim. Toliko toga što je on osmislio se koristi i sada, posle sto godine, i koristiće se još stotinama godina, on je čovek bio vanvremenski naučinik, božanstvena duša i neko ko je u svakom smislu plenio i zadužio planetu i naš narod, posebno. Sa razlogom se ponosimo - naglasio je naš najbolji teniser, čije kompletno obraćanje možete pogledati u snimku koji je pred vama:

 

Podsetimo, Novak Đoković je u nedelju osvojio četvrtu titulu na Vimbldonu (pobedom nad Nikom Kirjosom u finalu), a dan kasnije je Nole sa porodicom sleteo u Srbiju, letom "Er Srbije" iz Londona za Beograd. 

Prenos sjajnog dočeka Novaka Đokovića u Beogradu (i njegov govor koji je oduševio mnoge) mogli ste uživo da pratite uz portal "Novosti".

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima