OSVETNIK ZAKAZAO SRPSKI DERBI: Miomir Kecmanović i Novak Đoković u trećem kolu Vimbldona

Novosti online

29. 06. 2022. u 16:58 >> 16:59

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Vimbldona, nakon što je savladao Alehandra Tabila, tenisera koji je prethodno u prvom kolu eliminisao našeg predstavnika Lasla Đerea. Konačan rezultat bio je 3:1, po setovima 7:6, 7:6, 3:6, 6:3 u korist raspoloženog Miše.

ОСВЕТНИК ЗАКАЗАО СРПСКИ ДЕРБИ: Миомир Кецмановић и Новак Ђоковић у трећем колу Вимблдона

FOTO:EPA

Kecmanović je svesno taktički prepustio Čileancu da vodi glavnu reč u razmeni udaraca i diktira tempo, a defanzivan tenis trasirao mu je put ka osvajanju prvog seta.

Njegov današnji rival napravio je čak 17 viner udaraca, naspram 13 našeg tenisera, nestvarno je spasao impresivnih osam od devet brejk lopti, ali ni to nije bilo dovoljno da se slomi otpor upornog Srbina.

Broj neizunuđenih grešaka bio je koban po igrača koji je sagoreo u želji da na svom putu eliminiše još jednog igrača koji igra pod zastavom naše zemlje.

Drugi set doneo je identičan epilog, pa je Tabilo ponovo igrao ultra-agresivan, napadački tenis, "grizao" za svaki direktan poen, odservirao niz asova, ali još jednom to nije bilo dovoljno, rizik je odneo danak sa sobom, pa je ubrzo već bilo 2:0. 

U trećem, već na svom prvom servis-gemu Kecmanović je dozvolio brejk protivniku, pa je morao da prepusti ovaj set i izdvoji još malo vremena kako bi izborio plasman u narednu rundu.

Fantastični Kecmanović je nastavio sa dobrom selekcijom udaraca, zadržao i mirnoću i svežinu, sveo statistiku na samo dve neiznuđene greške, i vešto sačekao ogromnih 15, dekoncentrisanog Čileanca. 

Ovim trijumfom popularni "Miša" zakazao je duel protiv najboljeg srpskog tenisera u trećem kolu Vimbldona, tako da Srbiju očekuje istinski spektakl u kome će cela zemlja uživati.

Uspešan dan na terenima "Ol Ingland Kluba" nastavio je i Novak Đokovićm koji je savladao danas Tanasija Kokinakisa, rezultatom 3:0 u setovima. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)