VIMBLDON SE KLANJA SRBINU: Đoković im je bio među najvećim kritičarima, Englezi mu uprkos svemu poslali moćnu poruku

Novosti online

25. 06. 2022. u 18:56 >> 18:56

LjUBITELjI tenisa sa velikim nestrpljenjem očekuju predstojeći Vimbldon koji počinje za samo dva dana. Zbog ruske agresije na Ukrajinu i pomoći Belorusije Putinu, "Ol ingland" klub zabranio je nastup ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama.

ВИМБЛДОН СЕ КЛАЊА СРБИНУ: Ђоковић им је био међу највећим критичарима, Енглези му упркос свему послали моћну поруку

Foto: AP

Na to su ATP i WTA reagirali svojom odlukom, također presedanom. Objavili su da zbog spomenute zabrane ove sezone neće računati bodove osvojene na Vimbldonu.

Tako će najprestižniji turnir ovog leta biti praktično egzibicija s raskošnim nagradnim fondom jer se osim za premije neće igrati ni za što drugo. 

Muška teniska organizacija žestoko je kritikovala čelnike Vimbldona tim povodom.


- Smatramo da svaki teniser mora imati pravo učestvovanja na turniru bez ovakve diskriminacije. Odluka turnira da zabrani dolazak ruskim i beloruskim teniserima narušava integritet ATP načina bodovanja. Žao nam je, ali jedini korak koji smo mogli preduzeti je ukinuti bodove na ovogodišnjem Vimbldonu - pisalo je u službenom saopštenju ATP-a.

Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN


Novak Đoković, u tom trenutku prvi reket planete i šesterostruki osvajač londonskog grend slema, ovakvu odluku tog turnira nazvao je suludom, navodeći da su time svi na gubitku.

Srpski teniser je međutim najveći gubitnik ovog sukoba Vimbldona i ATP-a. Branitelj naslova "kralja londonske trave" izgubiće ogromnih dve hiljde bodova na listi najboljih igrača sveta. 

- Ovo je jako nekorektno prema meni, prema svima koji su ostvarili odlične rezultate prošle godine. Gubim bodove, a ne mogu ih obraniti zbog politike. Izgubiću ću čak četiri hiljade bodova jer nisam mogao igrati ni Australian Open - poručio je Đoković te još jednom kritikovao čelnike prestižnog grend slema.

Ipak, uprkos svemu taj turnir mu se klanja. Na službenom Tviter nalogu objavljen je popis Đokovićevih trofeja na engleskoj travi uz natpis 

- Šest i idem na sedmu - To se odnosi na broj titula koje je Srbin poneo u prestonici Engleske. Ako bi ga sada osvojio sedmi put, bio bi na jedan trofej od rekordera Rodžera Federera.

Ljubitelji "belog sporta" moći će da uživaju u predstojećem Vimbldonu koji počinje 27. juna, a prvi protivnik srpskog tenisera biće Korejac Kvon, koji zauzima 85. mesto na ATP listi. 

BONUS VIDEO - Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije