NOVI SRAMAN NAPAD NA NOVAKA: "Đoković puca zato što samo misli o rekordima"

V.M.P.

04. 06. 2022. u 19:22

BIVŠI peti teniser sveta Džimi Arijas smatra da Novak Đoković "malo puca" i to je jasan znak da previše razmišlja o stvaranju istorije prema njegovim rečima.

НОВИ СРАМАН НАПАД НА НОВАКА: Ђоковић пуца зато што само мисли о рекордима

FOTO: Tanjug/AP

Ikona tenisa prošle godine osvojila je prva tri grend slema u sezoni. Da je srpski as kojim slučajem trijumfovao na Ju Es openu, došao bi do rekordnog 21. grend slema i postao prvi igrač od 1969. koji je osvojio sva četiri najveća teniska turnira u jednoj godini.

- Mislim da Novak malo puca. Počelo je sa Ju-Es openom prošle godine, znam da je prošao u finalu, ali ceo taj turnir je bio nekako stegnut. To pokazuje koliko razmišlja o istoriji- rekao je Arijas u podkastu "Insajd-In" na "Tenis čenelu" i nastavio da u negativnom kontekstu priča o kralju "belog sporta":

- Jedini razlog zašto je gubio je zato što je razmišljao o kalendarskom grend slemu i ako se sećate tog turnira, on je gubio prvi set svakog meča. Onda je imao čudan početak godine sa Australijan openom i svime što se dešavalo,  prosto osećam da će biti teško videti Novaka koji ponovo igra svoj najbolji tenis pod najvećim pritiskom. Ne kažem da da potencijalno neće osvajati velike turnire, ali neće biti ni blizu lako kao ranije. 

U utorak uveče na pariskoj šljaci, Nadal je pobedio Đokovića 6:2 4:6 6:2 7:6 (4) u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske. "Bik sa Majorke" je bio u prednosti za set i dva brejka u drugom setu, ali se po ko zna koji put Đoković regenerisao i nagovestio veliki povratak, koji se ovoga puta ipak nije dogodio. Ispuštena prednost u drugom setu nije uticala na Nadala, koji je dominirao u trećem, a takođe je osvojio četvrti i kompletirao pobedu.

Srbin je osvojio Rim i izgledalo je kao da je Đoković ponovo onaj stari i da je ostavio svu kontroverzu koja ga je pratila iza sebe. Arijas se takođe složio da je sve bilo spremno za novi dominantan povratak sprskog asa. 

- Sve je delovalo da se prvi reket sveta vraća na staze stare slave, sa druge strane bio sam malo zabrinuti za Nadala zbog problema sa stopalom. Međutim čim sam video meč ili dva, pomislio sam: "Čoveče, vau, on je neverovatan!".

Džimi Arijas je bivši teniser rođen u Njujorku. Sa scene se povukao 1994. godine a najbolja plasman koji je zauzimao u nekom trenutku bila je pozicija pet u muškoj konkurenciji najboljih igrača planete.  

Danas se oglasio i Đokovićev trener Goran Ivanišević, koji je doveo u pitanje energiju i samopouzdanje svog pulena.

Dovoljno je malo da teniska planeta počne da sumnja u pobednički duh, mentalnu snagu i veru u sebe, legende koja još uvek sa pogledom šampiona hoda teniskim terenima. Ali zato i jeste najveći, demantovao je bezbroj puta sve one čija su usta bila puna kritike na njegov račun. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

PRIPREMA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Legendarni teniser se vratio treninzima