UČENIK POKUŠAVA DA NADMAŠI UČITELJA: Nadal protiv svog đaka, kako je njegov fan postao ljuti rival (FOTO)

Novosti online

04. 06. 2022. u 21:38 >> 21:42

KASPER Rud je rezervisao mesto za sebe u finalu Otvorenog prvenstva Francuske 2022. On će se suočiti sa legendom "belog sporta", Rafaelom Nadalom. Španac i Norvežanin se vrlo dobro poznaju, još od prvih ozbiljnijih igračkih koraka mladog igrača, koji će se prvi put boriti za grend slem titulu.

УЧЕНИК ПОКУШАВА ДА НАДМАШИ УЧИТЕЉА: Надал против свог ђака, како је његов фан постао љути ривал (ФОТО)

FOTO/PRINTSKRIN/TVITER

Rud je posle pobede protiv Marina Čilića, u polufinalu turnira u Bulonjskoj šumi, govorio o tome koliko se divi svom dečačkom uzoru.

- Ugledam se na Rafu, igrača sa kojim ću igrati u finalu, on se nikada ne žali, on je savršen primer kako jedan sportista treba da se ponaša na terenu, nikada ne odustaje, uvek je bio i uvek će ostati moj idol.

Ono što malo ko zna, jeste da je supertalentovani skandinavski teniser 2018. godine došao u Majroku, u Akademiju Rafael Nadala,  gde je mladić počeo da radi sa više trenera, uključujući i Tonija Nadala. Često je tokom svog boravka u kampu imao privilegiju da trenira i upija teniske pokrete "kralja šljake".

Tada dečak, Rud je ovekovečio neke nezaboravne životne trenutke koji su se preplitali kroz dugu i bogatu karijeru Rafaela Nadala. Pre punih devet godina bio je prisutan na mestu, na koje će upravo on sutra izaći, samo sada u drugačijoj ulozi, napašće svog učitelja pred očima teniske planete.  

Zanimljivo da je i Toni Nadal, stric Rudovog idola danas izjavio da ako postoji igrač koji će pobediti njegovog nećaka, onda mu neće biti žao da to bude upravo dete na čijem je potencijalu radio, Kasper Rud.


Podsetimo, Norvežanin je savladao Marina Čilića sa 3:6, 6:4, 6:2, 6:2. Drugo polufinale između Rafaela Nadala i Aleksandra Zvereva završeno je povlačenjem nemačkog teniser, zbog jezive povrede. Iskrivio je skočni zglob pokušavajući da udari loptu, a njegovi vrisci odjekivali su stadionom "Filip Šatrije". 

Sutrašnje veliko finale Otvorenog prvenstva Francuske počinje od 15 časova i biće to prvi meljusobni susret junaka ove priče. 

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)