ČEKA NAS KLASIK U RIMU: Đoković saznao rivala, Vavrinka posle velike borbe savladao Đerea

Č. V.

11. 05. 2022. u 20:51

NOVAK Đoković u osmini finala Rima igraće protiv velikog rivala Stana Vavrinke koji je posle velike borbe savladao Lasla Đerea sa 7:6(8), 3:6, 6:4.

ЧЕКА НАС КЛАСИК У РИМУ: Ђоковић сазнао ривала, Вавринка после велике борбе савладао Ђереа

Foto: EPA

Nole i iskusni Švajcarac odmeriće snage 26. put, prvi od 2019. godine i duela u šesnaestini finala Ju-Es opena kada je slavio 37-godišnjak iz Lozane.

Inače, srpski as u vodi u međusobnim duelim 19-6. Oni su znali da odigraju fantastične mečeve u prošlosti, pa se vredi nadati da će tako nešto prirediti i u četvrtak.

Ipak, nema sumnje da je svetski broj jedan veliki favorit. Najviše zbog toga što Vavrinka dugo nije igrao na visokom nivou, tek je na ovom turniru prvi put od februara 2021. godine vezao dve pobede na ATP turu. Takođe, tek je 361. na svetu i veliko je pitanje koliko može da parira Đokoviću.

Stan Vavrinka/FOTO: AP

Što se meča Stana i Đere tiče viđeno je sjajnih dva sata i 48 minuta borbe, a Laslo je propustio veliku šansu da u "večnom gradu" gledamo srpski duel u osmini finala.

Prvi set rešen je tek u 13. gemu, a 58. na ATP listi je propustio dve set lopte i na taj način izgubio 11. vezani taj-brejk.

U drugom delu meča Vavrinka je više pretio. Nije iskoristio čak pet brejk lopti. Momak iz Sente je to kaznio i odveo meč u treći set.

Laslo Đere/M. Vukadinović

Idealno je odlučujući segment počeo za Lasla. Oduzeo je servis rivalu i poveo sa 3:1. Tada se činilo da ide na novoj pobedi, ali je do kraja osvojio samo jeda gem i morao je da čestita osvajaču tri grend slem titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024