OSMICOM U FINALE KUPA: Zvezda zgromila Novi Pazar, protiv Partizana za trofej (VIDEO)

Č. V.

11. 05. 2022. u 20:25

IGRA mačke i miša. Crvena zvezda je zgromila Novi Pazar u polufinalu Kupa Srbije i osmicom (8:0) zakazala novi dvoboj sa Partizanom u kome će braniti pehar 26. maja.

ОСМИЦОМ У ФИНАЛЕ КУПА: Звезда згромила Нови Пазар, против Партизана за трофеј (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Domaćin velikog finala odrediće se žrebom i biće repriza prošlogodišnjeg. Tada su se radovali crveno-beli posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a ovo će biti četvrti dvoboj večitih ove sezone. Na tri prethodna, Zvezda je jednom slavila, dok su dva dva završena remijem.

Meč sa Pazarcima za crveno-bele je poslužio kao šuterski trening, prilika da napadači šampiona precizno podese nišanske sprave. Bilo im je lako, jer nisu imali dostojnog rivala, iako se radilo o polufinalu najmasovnijeg takmičenja. Možda će ova utakmica ući u anale kao prvu u kojoj je Zvezda već u 23. minutu vodila sa 5:0.

Da će Zvezda biti ofanzivna i opasna, videlo se u izboru Dejana Stankovića da u prvi tim još od meča sa Rendžersom isturi dvojicu napadača Ohija i Pavkova. Rešetanje Pazaraca počelo je u šestom minutu, Ben je iskoristio zicer i najavio potop gostiju, koji su se u nerednih petnaestak minuta osećali kao da se nalaze na strelištu. Norvežanin Ohi je u 12. iz jedanaesteca duplirao vođstvo, pa je pogodio i u 20. minutu. Pre toga je Milan Pavkov posla projektil u uglić, da bi Mirko Ivanić efektnom "kiflom" u 23. mimnutu začionio peticu.

Posle toga je domaćin smanjio gas, pa je poštedeo Pazarce još većih muka do kraja prvog dela. Ali, tamo gde je stao u prvom, nastavio je u drugom delu.

Nastavak meča obeležili su mladi fudbaleri šampiona Srbije. Debitantske golove postigli su Nikola Stanković koji se dva puta upisao u strelce i Petar Stanić čiji gol je pravo malo remek delo.

Crveno-beli sada imaju još dva meča u Superligi. Najpre u nedelju od 18.30 gostuju Napretku u Kruševcu, a potom u poslednjoj rundi dočekuju Voždovac.

Drugo poluvreme: C. zvezda - Novi Pazar 8:0

90' - Kraj utakmice!

89' - Novi gol za Stankovića. Motika je izdržao duel sa jednim igračem Novog Pazara, dodao loptu do mladog saigrača, a ovaj odličnim udarcem uspeo drugi put da se upiše u strelce.

 

81' - Majstorija Stanića. Fantastičnim udarcem mladi vezista Zvezde je doneo prednost od 7:0 crveno-belima.

 

75' - Drže crveno-beli loptu u nogama i čuvaju rezultat i čekaju da se utakmica završi.

62' - Poslednje dve promene izvšrio je trener Zvezde. Marko Gobeljić i Petar Stanić su dobili šansu, a meč je gotov za Aleksandra Dragovića i Mirka Ivanića.

57' - Novi penal za domaće. Loptu je na belu tačku namestio mladi Stanković i postigao prvenac u seniorskom timu Crvene zvezde. Pročitao je uradac Vujanac, ali nije mogao da odbrani loptu.

 

49' - Prošao je Kiković po desnoj strani, ošto centrirao po zemlji. Ipak, pratio je to Milan Borjan i lako pokupio loptu.

46' - Počelo je drugo poluvreme, a Dejan Stanković je u igru ubacio tri bonus fudbalera. Na terenu su Andrija Radulović, Nikola Stanković i Nemanja Motika, dok je meč gotov za Milana Rodića, Slavoljuba Srbina i Ohija.

Prvo poluvreme: C. zvezda - Novi Pazar 5:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

45' - Moglo je lako da bude 6:0. Pavkov je izašao sam pred gol rivala. No, uspeli su gostujući igrači da ga stignu i spreče da ga se po drugi put upiše u strelce.

42' - I dalje se igra na polovini Novog Pazara. Ipak, Zvezda od petog gola ne stvara mnogo prilika. Stali su na loptu izabranici Dejana Stankovića.

23' - Pukla je petarda na "Marakani". U strelce se upisao i Mirko Ivanić. Primio je loptu na levoj strani, namestio se i odličnim udarcem pogodio dalji ugao gola Novog Pazara.

 

20' - Neverovatna igra Zvezde. Ohi se drugi put upisao u strelce. Sudarili su se golman Vujanac i Zimonjić. Znalački je to iskoristio napadač crveno-belih i postigao novi gol.

 

15' - Novi gol domaćina. Lopta je stigla do Pavkova, on se sjajno namestio i fantastično pogodio sa nekih 20 metara. Nikakvu šansu nije imao Vujanac.

 

13' - Duplirala je prednost Crvena zvezda. Ohi je bio precizan sa bele tačke. Upravo je Norvežanin iznudio kazneni udarac, pošto je lopta posle njegovog udarca glavom u ruku pogodila jednog igrača gostujućeg tima.

 

6' - Zvezda je povela preko El Fardu Bena. Odličan pas u prostor dobio je od Pavkova, a igrač sa Komorskih Ostrva je sjajno "bocnuo" loptu preko Vijanca i doveo crveno-bele do vođstva.

 

3' - Još jedna dobra prilika za Zvezdu. Kanga je dobro izveo slobodan udarac, glavom je tukao Pavkov, ali bio je dobro postavljen golman Novog Pazara i sačuvao je mrežu.

2' - Odmah opasnost po gol gostiju. Kanga je centrirao, a Dragović je šutirao glavom, no lopta je otišla preko gola, pa Vujanac nije morao da reaguje.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči meča:

Crveno-beli u ovaj meč ulaze kao apsolutni favoriti, a današnji rival veoma leži izabranicima Dejana Stankovića.

Naime, Zvezda je u dva ovosezonska duela u Superligi pobedila Novi Pazar sa 4:0 i 5:0, pa bi sve osim pobede aktuelnog branioca trofeja u najmasovnijem takmičenju bilo veliko iznenađenje.

Crveno-beli će ovu utakmicu početi bez bonusa. Strahinju Erakovića menja Radovan Pankov, a u napadu će zajedno igrati Milan Pavkov i Ohi.

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan - Pičini, Pankov, Dragović, Rodić - Ben, Kanga, Ivanić, Srnić - Ohi, Pavkov.

NOVI PAZAR (4-5-1): Vujanac - Vlajković, Zimonjić, Rubežić, Joksimović - Lončar, Delimeđac, Islamović, Čečarić, Jović - Dimić.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!