ALKARAZ PRESKAČE RIM ZBOG ROLAN GAROSA: "Uzbuđen sam što ću se boriti za grend slem titulu"

O. M.

09. 05. 2022. u 10:34

OSVOJIO je Madrid u velikom stilu, ali ga nećemo gledati u Rimu. Karlos Alkaraz se povukao sa Otvorenog prvenstva Italije, a kao razloge naveo je lakšu povredu skočnog zgloba i želju da se što bolje pripremi za predstojeći Rolan Garos.

АЛКАРАЗ ПРЕСКАЧЕ РИМ ЗБОГ РОЛАН ГАРОСА: Узбуђен сам што ћу се борити за гренд слем титулу

FOTO: Tanjug/AP

Španski tinejdžer je do titule u glavnom gradu Španije stigao preko Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva u tri poslednja meča u "Magičnoj kutiji".

Bila je to njegova četvrta titula u sezoni, peta ukupno u kratkoj karijeri, ali prva na kojoj je uspeo da veže tri ovako velika skalpa (dvojicu ponajboljih svih vremena i trenutno trećeg igrača planete). Time je istakao ozbiljnu kandidaturu za osvajanje najvećeg turnira na šljaci - Otvorenog prvenstva Francuske.

Malo ga je zabrinuo pad koji je imao tokom četvrtfinala sa Nadalom posle koga oseća bol u skočnom zglobu i zbog toga je rešio da ne rizikuje.

- Jutros mi je članak malo otekao posle pada u meču sa Nadalom. Takođe, imam i gadan žulj na stopalu. Razmišljao sam da dođem u Rim, ali s obzirom na stanje noge, bolje da se odmorim, izlečim članak i stopalo i da budem na nivou sto odsto u Parizu. Vrlo sam uzbuđen što ću imati priliku da se borim za grend slem - rekao je Alkaraz.

Karlito je bio postavljen za šestog nosioca u Rimu, a njegovo mesto i direktan plasman u drugom kolu zauzeće "srećni gubitnik" Emil Rusuvuori, jedan od poraženih finalista kvalifikacija. Protivnik će mu biti Kristijan Garin. On je u prvom kolu savladao malo poznatog Italijana Pasara koji je dobio specijalnu pozivnicu.

BONUS VIDEO - Rambo zaigrao za Real iz Niš(a)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)