RUBLJOV EKSPRESNO DO FINALA: Rus počistio Italijana, protiv Novaka za titulu na Srbija openu

Č. V.

23. 04. 2022. u 17:47

RUSKI teniser Andrej Rubljov plasirao se u finale Srbija opena, pošto je u drugom polufinalu pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 6:2, 6:2.

РУБЉОВ ЕКСПРЕСНО ДО ФИНАЛА: Рус почистио Италијана, против Новака за титулу на Србија опену

FOTO: AP/Tanjug

Prethodno je Novak Đoković posle još jednog preokreta uspeo da pobedi Karena Hačanova i došao u poziciju da se bori za trofej u Beogradu.

Rus, koji je postavljen za drugog nosioca bio je ubedljiv protiv 62. igrača na ATP listi i nijednog momenta se nije dovodilo u pitanje ko će radostan napustiti centralni teren "TC Novak".

Rubljov je od starta meč krenuo furiozno. Već na startu meča je došao do tri brejk lopte, tada ih nije iskoristio, ali je oduzeo naredna dva servisa rivalu i brzo je set bio gotov.

Andrej Rubljov/FOTO: AP/Tanjug

Nisu se stvari promenile ni u drugom setu. Momak iz Moskve je nastavio da dominira. I u drugom setu je napravio dva brejka i slavio posle 64 minuta igre.

Trenutno osmi igrač sveta je do sada ove sezone osvojio dve titule, a put do treće će mu biti najteži mogući - zove se Novak Đoković.

Njih dvojica su do sada odigrali samo jedan meč. Bilo je to u finišu prošle godine na Završnom mastersu, a Srbin je slavio sa 6:3, 6:2.

BONUS VIDEO: Izlazak Novaka Đokovića na teren

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede