NOVAK ĐOKOVIĆ U FINALU SRBIJA OPENA: Majstor preokreta oduševio sve!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

23. 04. 2022. u 16:09 >> 16:09

NOVAK Đoković se plasirao u finale Srbija opena pobedom nad Karenom Hačanovim 2:1 (4:6, 6:1, 6:2). Zanimljivo je da će ovo biti prvo finale Đokovića na turniru u Beogradu nakon punih 11 godina.

НОВАК ЂОКОВИЋ У ФИНАЛУ СРБИЈА ОПЕНА: Мајстор преокрета одушевио све!

FOTO: Tanjug

Srpski teniser je, kao što je bio slučaj i u prethodnim mečevima na Srbija openu nešto lošije otvorio meč, rivalu dao priliku da dođe do brejka, a Hačanov je uspeo da do kraja prvog seta zadrži koncentraciju i dođe do vođstva 1:0 u prvom setu.

U drugom setu znatno je bolje zaigrao Novak koji je došao do dva brejka, igrao je kao preporođen, te uz podršku domaće publike veoma lako dolazi do izjednačenja.

Pogađao je Đoković gotovo sve, ruku na srce, nije loš bio ni Karen Hačanov, ali naprosto nije imao odgovor za precizne i snažne udarce Đokovića.

FOTO: Tanjug

Napravio je odmah na startu brejk Đoković i u nastavku trećeg seta nije posustajao, napravio je Novak potom brejk i u petom gemu, a u nastavku je meč mirno priveo kraju.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će u finalu, u koje je ušao prvi put posle 11. godina, igrati protiv boljeg iz meča Fabio Fonjini - Andrej Rubljev. Taj meč je na programu odmah nakon duela Đokovića i Hačanova.

Kako je tekao meč pročitajte u nastavku teksta:

ĐOKOVIĆ - HAČANOV 4:6, 6:1, 6:2

 6:2 -

5:2 - Ne da Đoković rivalu da ništa dobije lako. Na 30:0 usledio je fantastičan poen, skraćena lopta, pa potom lop, a na kraju ga je dobio Đoković. Ipak, dve gem lopte za Hačanova.

FOTO: Tanjug

Tekst potpisa

5:1 - Zna tačno Novak šta je potrebno, nakon duge razmene na 30:15 za rivala odigrao je skraćenu loptu i fantastično poentirao. Gem loptu nakon izjednačenja imao je Novak. Iskoristio ju je sjajnom paralelom, a sada Karen Hačanov servira za ostanak u meču.

4:1 -  Hačanov dolazi do dve gem lopte nakon prve neiznuđene greške u meču Đokovića, a za to mu je trebalo više od sat i po vremena igre. Neverovatno, Đoković odličnim udarcima nije dozvolio rivalu da upiše gem, vezao je tri poena i došao do nove brejk prilike

FOTO: Tanjug

3:1 - Novaku prija podrška publike, to je evidentno, došao je do tri gem lopti, prvu je neutralisao Rus. Nakon toga Novak veoma lako dolazi do trećeg gema, nije mogao Hačanov ništa nakon snažne paralele.

2:1 - Tek nakon gotovo sat i po vremena prvim as udarcem Rus rešava gem na svoj servis, pružio je Novak otpor, ali je Hačanov uspeo mirno da gem privede kraju.

2:0 - Sve udarce Đoković pogađa laserski precizno. Pokušava Hačanov da mu parira, a moramo da istaknemo da je ovo jedna od najboljih partija Rusa na šljaci, ali i Đoković igra znatno bolje nego što je to radio u prethodnim kolima.  Fantastičan tenis u Beogradu, Đoković na svoj servis ima gem loptu, a do nje je došao as udarcem.

FOTO: Tanjug

1:0 - Imao je Đoković 30:0, odgovorio je rival na isti način. Duga razmena je usledila, a potom moćnim forhendom nakon duge rzamene nova brejk lopta za Srbina. Na sjajan način je koristi Srbin.

DRUGI SET 4:6, 6:1

6:1 - Dobro je počeo na servis Đokovića Moskovljanin, imao je 30:15, ali je Novak potom ubacio u "petu" brzinu i došao do izjednačenja, a potom i set lopte.

5:1 - Novak kakvog volimo, to upravo gledamo na Dorćolu. Srbin je došao do tri brejk lopti. Nije iskoristio prvu, paralela je prošla tik iza linije. Uledio je neverovatan ritern, Đoković servira za set!

FOTO: Tanjug

4:1 - Raspada se igra Hačanova u ovim trenucima, Novak dominira u svakom pogledu. Odlično servira, čita igru rivala i dolazi do tri gem lopte nakon osvojenog brejka. Rus pokušava i dalje bekhend udarce, i brzo je napravio četiri grešaka tim udarcem, te Novak ubedljivo vodi u drugom setu.

3:1 - Dve brejk lopte za Đokovića! Oduševljeno je reagovala publika, konačno gledamo starog Novaka. Prvu nije iskoristio. Drugu jeste, a to je dovelo do eksplozije na tribinama, što nema sumnje da će dati energiju Novaku u nastavku meča.

FOTO: Tanjug

2:1 - Dva poena na Novakov servis dobija rival, a onda u pravom trenutku sledi as poen Đokovića. Odličan tenis gledamo, Đoković je uspeo da preokrene gem i nakon nestvarnih razmena povede u drugom setu

1:1 - Na isti način odgovorio je u 2. gemu seta Hačanov, došao je do tri brejk lopte, a za razliku od Đokovića iskoristio je priliku da skraćenom loptom dođe do gema.

1:0 - Furiozan početak drugog seta Đokovića. Imao je tri gem lopte, napravio kod prve duplu servis grešku, a onda narednim poenom oduševio je navijače... Znatno bolje izgleda Novak na terenu u ovom trenutku nego na početku prvog gema.

PRVI SET 4:6

4:6 - Deseti gem prvog seta počeo je dobrim servisom Moskovljanina, a potom je Đoković odgovorio još boljim vinerom, a nakon duže razmene Hačanov je ostao koncentrisan i snažnim udarcem došao je do 30:15. Ipak, prvu brejk loptu dobio je Đoković koji je nije iskoristio. Nije se predavao Nole, još jednom je izjednačio. Nije želela loptica da pređe mrežu kod skraćenog udarca i nakon 47 minuta Rus dobija prvi set!

4:5 - Trećim as udarcem i potom odličnom razmenom došao je Novak do tri gem lopte. Koristi prvu, i servis vinerom dolazi do gema. Sada Hačanov servira za prvi set.

3:5 - Đoković će sada servirati za ostanak u prvom setu. Rival mu nije dozvolio u osmom gemu nijedan poen.

FOTO: Tanjug

3:4 - Poboljšao je Novak prvi servis, došao do dve gem lopte,  iskoristio je prvu i došao do novog gema. Zanimljivo je da iako zaostaje samo jedan brejk, primetna je sve veća nervoza kod Srbina, koji se prvo žalio na rupe, a potom je poslao i reket na španovanje...

2:4 - Činilo se da je ovo gem u kome Đoković može da izvrši pritisak na rivala, usledila su dva odlična servisa Karena Hačanova i dve gem lopte. Iskoristio je prvu Hačanov. Delovalo je da je loptica blizu linije, navijači su zvižducima reagovali na odluku sudije da poen dodeli Hačanovu.

FOTO: Tanjug

2:3 - Dolazi Đoković do bitnih poena na 15:15 u šestom gemu. Lako je pročitao nameru rivala, izmamio aplauze Đokovićevih navijača, a potom još jednom greši rival i Nole dolazi do dve gem lopte. Prvu ne koristi - skraćena loptica završila je u mreži. Potom fantastičnim as udarcem smanjuje zaostatak.

1:3 - Sigurno i bez većih problema Hačanov održava brejk prednosti. Lako je na svoj servis dolazio do poena.

FOTO: Tanjug

1:2 - Deluje da je Đoković van ritma na startu meča. Hačanov pokušava da pronađe prostora za novu brejk loptu na 30:30, a onda je usledio fantastičan servis Đokovića i bekhend viner na mreži nakon lošijeg riterna rivala. Ipak, nakon toga Novak šalje lopticu u aut i daje priliku protivniku - izjednačenje. Petom greškom u prva tri gema Đoković rivalu daje novu brejk loptu, ali potom brzo dolazi do izjednačenja. Konačno, Kačanov greši i Novak dobija svoj prvi gem. Konačno, budi se i publika, sa tribina se čuju povici "Nole, Nole, Nole"...

0:2 - Furiozno počinje Rus, tri forhend vinera na startu meča od ukupno četiri poena je napravio. Usledila je potom jaka paralela i novi viner.  Ipak, sedam poena u nizu Karena Hačanova uspeo je da prekine Đoković. Pravi Rus potom i prvu neiznuđenu grešku i Novaka vraća u gem, a potom odličnim servisom potvrđuje brejk!

FOTO: Tanjug

0:1 - Prvi servira Novak Đoković. Odmah na startu usledio je prekid meča. Nakon prvog poena Đokovića usledila je kratka pauza da se popuni rupa. Usledila su potom tri vezana poena Rusa.

 

UOČI MEČA

Pred početak meča navijači su ispunili želju Hačanova, toplim aplauzom su ga pozdravili prilikom izlaska na teren TC "Novak"

Srbin i rus sastali su se do sada šest puta, pet puta slavio je Nole, a jedini trijumf Hačanov ostvario je 2018. godine na šljaci mastersa u Parizu.

Zanimljivo je da je pred ovaj meč Hačanov pozvao navijače da ga podr

e iako se igra u Beogradu.

Novak Đoković je pred meč hvalio rivala.

- Levoruki teniseri su nezgodni, drugačiji je taktički pristup, u ovim uslovima dobro igra Monteiro dobio je dva meča u kvalifikacijama i dva na turniru. Izgubio sam od Hačanova u finalu Pariza, to mu je bila najbolja sezona. Trenirali smo zajdno ovde. Ima prodoran, snažan tenis, znam šta mi je činiti, bolje poznajem Hačanova od Monteira i nadam se podršci sa tribina.

Karen Hačanov je pobedio Romana Safulina u drugom kolu, potom i Tijaga Montera. Dok je Novak Đoković na startu pobedio Lasla Đerea, potom i Miomira Kecmanovića.

BONUS VIDEO: BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju