BRUKA I SRAMOTA! Novinar slagao Novaka na konferenciji, Đoković ga ućutkao za sva vremena

Novosti online

12. 04. 2022. u 20:17

Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina sastali su se u drugom kolu mastersa u Monte Karlu, a ne samo da konačan rezultat nije bio onakav kakvim su se nadali Noletovi navijači, pa i sam najbolji teniser sveta, već se i posle tog duela desila jedna neprijatna stvar po srpskog asa. Ipak, on je iz nje izašao kao pobednik.

БРУКА И СРАМОТА! Новинар слагао Новака на конференцији, Ђоковић га ућуткао за сва времена

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je protiv Fokine doživeo poraz, i to u svom prvom nastupu posle duže vremena, još od eliminacije sa turnira u Dubaiju, jedinom nadmetanju na kome je učestvovao u 2022. godini.

A kada je Nole napustio teren, uz aplauz publici koja mu je uzvraćala istom merom, na konferenciji za štampu se desila neprijatna situacija.

Jedan od stranih novinara je, naime, ovo upitao srpskog tenisera:

"Verovatno si vrlo razočaran, ali ne previše iznenađen. Voleo bih da znam da li si iznenađen činjenicom da je publika opet bila veoma, veoma protiv tebe na početku, bar do onog trenutka kada si osvojio drugi set? To se dešavalo mnogo puta kada si igrao protiv Federera ili drugih igrača. A ti si svetski broj 1. Šta misliš, zašto se ovo desilo? Da li misliš da je to zbog onoga što se desilo ranije ove godine, ili ne?".

Đoković je saslušao ovo pitanje, koje je više delovalo kao provokacija i podsećanje na australijsku dramu kroz koju je prošao, pa mirno odgovorio ovako:

- Da budem iskren sa Vama, imao sam potpuno drugačiji doživljaj od Vašeg. Uopšte nisam imao osećaj da su navijači protiv mene. Zapravo, publika je bila veoma prijatna i imao sam kod nje jako lep prijem! Vidite... Ona jeste pozdravljala oba aktera ovog meča, dobre poteze. On je imao dva brejka prednosti, igrao je dobro i nisam mario (što mu publika aplaudira tada). Iskreno, igrao sam ja u mnogo, mnogo goroj atmosferi tokom karijere. Ova je bila sjajna. Najiskrenije govoreći, hvala navijačima što su ostali tri sata uz nas, ućutkao je Nole novinara.

Tome je Đoković dodao i sledeće:

- Ja se svakako na ovome neću zaustaviti. Nastaviću da "guram" i, nadam se, popravljam svoju formu za Rolan Garos. Kao što znate, to je veliki cilj tokom ovog dela sezone koji se igra na šljaci.

Alehandro Davidovič Fokina na meču protiv Novaka Đokovića u Monte Karlu / FOTO: Tanjug/AP

Odao je Nole i priznanje španskom teniseru koji ga je savladao, a otkrio i da nije u najboljem fizičkom stanju:

- Mogao je da me dobije i u dva seta, ali sam ja u trećem doživeo potpuni kolaps. Razočaravajući je to, ali se nadam da ću formu podići do Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, spomenuo je Nole još jednom Rolan Garos.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)