MOMENAT KOJI JE ODLUČIO MEČ? Novak Đoković, Fokina i trenutak kada je svima zastao dah (VIDEO)

Novosti online

12. 04. 2022. u 17:35

Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina sastali su se u drugom kolu mastersa u Monte Karlu, a tenis koji su priredili gledaocima, bilo na tribinama, bilo uz male ekrane, bio je izuzetno zanimljiv. Na momente i dramatičan.

МОМЕНАТ КОЈИ ЈЕ ОДЛУЧИО МЕЧ? Новак Ђоковић, Фокина и тренутак када је свима застао дах (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je u svom prvom nastupu posle duže vremena, još od eliminacije sa turnira u Dubaiju, jedinom nadmetanju na kome je učestvovao u 2022. godini, isprva delovao prilično nemoćno.

Trudio se jeste, borio i iskustvom i velikim ulaganjem truda, ali po vetrovitom vremenu Španac se bolje snalazio, osvojio prvi set, a u drugom poveo sa 3:0.

Međutim, kada je Nole počeo da ga stiže, a napravio je brejk, doživeo odmah isto to, ali krenuo i po drugi, desio se možda i odlučujući momenat.

Fokina je, želeći da stigne do loptice koja mu je bežala, rešio da se baci ka njoj, ali u padu nije ispustio reket već je, čvrsto ga držeći, prilično izgrebao desnu šaku, kojom i igra tenis.

I pored te borbenosti, a to je bio samo jedan od nekoliko njegovih "letova" na ovom meču, izgubio je poen, a doživeo i brejk.

No, ono što se tada dogodilo, bilo je posebno značajno - španski teniser, 46. na ATP listi, prilično je krvario na mestu gde je odrao šaku, pa je morao da interveniše i doktor.

Nedugo posle ukazane pomoći, Fokina je ušao u seriju grešaka, pa su ga mnogi otpisali.  A to je bila greška.

Jer, on je odmah potom pokazao veliku borbenost, napravio preokret sa 4:5 do 6:5, pa iako je potom poklekao u taj-brejku, bio je više nego rešen da pokaže da ga ni povreda tog tipa neće omesti.

Na kraju, meč Novak Đoković - Alehandro Davidovič Fokina, koji ste mogli uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti", završen je pobedom Španca. Zasluženom, po svemu viđenom, a naročito posle pomenutog peha koji je autsajder doživeo, jer je baš posle njega - zaigrao još bolje, čvrsto odlučan da ne traži nikakva opravdanja za neuspeh, kada je već bio na pragu senzacije. Nju je, na kraju, i ostvario.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)