"OSTALI SU OŽILJCI": Novak Đoković prašta, ali ne zaboravlja

Novosti online

11. 04. 2022. u 08:44

MNOGO je Novak Đoković lošeg preživeo u ovoj godini. Krenulo je sve sa Australijom, nastavilo se u SAD.

ОСТАЛИ СУ ОЖИЉЦИ: Новак Ђоковић прашта, али не заборавља

Foto: N. Paraušić

Mnogi bivši i sadašnji teniseri kao da su se utrkivali da kritikuju Srbina, ruku na srce, bilo je i onih koji su ga branili, i sve to zbog vakcine protiv korone. Ta famozna stvar je napravila pakao od života najboljeg tenisera sveta, ali Đoković ide dalje.

Pred Novakom je masters u Monte Karlu, a prvi protivnik, u drugom kolu, biće mu Španac Alehandro Davidovič Fokina, a pred taj meč Srbin je pričao o trenutno njemu najbolnijoj temi.

Na pitanje novinara da li je zaboravio sve nedaće sa kojima se susreo zbog vakcine protiv korone, Srbin je bio iskren kao i uvek, otišao je čak i u daleku prošlost kada se kao klinac, iz ne baš omiljene zemlje u svetu, probijao u tenisku elitu.

- Pa ne može da se zaboravi. To je prosto nemoguće, ali može da se prihvati i da se nastavi dalje, da se već desilo i da je to nešto što ne treba više čoveka da brine ili da ga sputava što doživljava u trenutku ili što će da se desi u budućnosti. Imao sam mnogo situacija na terenu i van njega koje su onako traumatične, od ovih odvratnih ratova u odrastanju pa nadalje. Sve to ostavi ožiljak - rekao je Novak, a onda se dotakao isključivo ove sezone.

- Ove godine sam doživeo što nikada nisam doživeo u svojoj karijeri, u svom životu. Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga. Koliko je to veliko, koliko će to da me prati, ne znam. To je nešto što ne mogu da predviđam i ne mogu da trošim energiju da razmišljam o tome koliko će to da me prati - rekao je Đoković za "Sportklub".

BONUS VIDEO - Arhitektonsko čudo u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)