PATIKE! "Otkrivena tajna uspeha" Novaka Đokovića

Novosti online

07. 04. 2022. u 09:00

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković uvek brine o detaljima vezanim za svoju karijeru, međutim, najnovije informacije su šokirale ceo svet.

ПАТИКЕ! Откривена тајна успеха Новака Ђоковића

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Naime, Mark Siber, čovek zadužen za razvoj Asiksa, patika koje nosi Novak, otkrio je tajne o saradnji sa najboljim teniserom na svetu.

Đoković aktivno učestvuje u izradi svojih patika jer su one jedna od veoma bitnih stavki u svetu vrhunskog sporta. Posebno u tenisu, u kom se menjaju podloge na kojima se igra.

- Vrhunski sportisti poput Novaka Đokovića uključeni su u stvaranje novih modela i to odlično funkcioniše. Novak je u stalnom kontaktu sa našim ekspertima na licu mesta i veoma blisko sarađuje sa naučnicima iz našeg Instituta za sportsku nauku - rekao je Siber za tenis.net.

- To funkcioniše veoma dobro jer top sportisti, kakav je Novak Đoković, uključeni su u kreaciju novih modela. Novak veoma blisko sarađuje sa naučnicima iz našeg Instituta za sportsku nauku u japanskom Kobeu. U konstantnom je kontaktu sa ekspertima na licu mesta – rekao je Siber za Tennis.net.

Ovaj stručnjak je otkrio i da se patike prilagođavaju ne samo podlogama na kojima se igra, nego i drugim bitnim detaljima. Tako će "linijaš", odnosno teniser koji je uglavnom u defanzivi, nositi jednu vrstu, a onaj koji se često kreće po celom terenu nositi drugu vrstu patika. Postoje i one koje kombinuju performanse kako bi se izvukao maksimum bez obzira na stil igre tenisera.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna