SUNOVRAT ILI....Novak Đoković na raskrsnici, februar je njegov, ali šta ćemo za mart

Novosti online

12. 02. 2022. u 09:39

Borba za prvo mesto ATP liste dugo nije bila ovako interesantna i neizvesna.

СУНОВРАТ ИЛИ....Новак Ђоковић на раскрсници, фебруар је његов, али шта ћемо за март

Tanjug/AP

Imao je Danil Medvedev šansu da napravi iskorak na Australijan openu, ali mu je Rafael Nadal u izostanku Novaka Đokovića ugasio nade.

Borba Đokovića i Medvedeva se nastavlja, a na teren će obojica izaći 21. februara. Novak ide u Dubaiji, dok će ruski teniser igrati u Akapulku.

Pred početak pomenutih turnira, razlika između Đokovića i Medvedeva će biti samo 440 bodova, pošto će nakon brisanja prošlogodišnjih bodova sa Australijan opena, Novak imati 8.875, a Danil 8.435.

Ukoliko želi da ostane na tronu, Đokoviću je potrebno da stigne do o četvrtfinala turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ako se desi da Novak izgubi u prva dva kola, a Medvedev osvoji Akapulko, srpski teniser više neće biti prvi teniser sveta.

Ipak, mnogo zanimljivije je ono šta će se desiti u martu i ta famozna američka turneja.

Prvi reket sveta i čovek koji je teniska tema broj jedan na planeti, Novak Đoković nalazi se na listi prijavljenih tenisera za turnir u Indijan Velsu. Međutim,sa druge strane to ipak ne znači da će tamo i učestvovati, jer su organizatori doneli odluku da samo oni igrači koji su vakcinisani mogu da igraju na ovom mastersu.

Tanjug/AP

 

Američka turneja bi tako donela brojne promene, ukoliko ostanu na snazi pomenuti uslovi, Srbina onda nećemo gledati po Kaliforniji od 7. do 20. marta, a samim tim najverovatnije ni u Majamiju od 21. marta do 3. aprila.

Ono što je sreća u nesreći to je činjenica da Novak neće izgubiti poene, ali će ih konkurenti osvajati, i to maksimalno do 2.000 bodova.

U tom slučaju, Srbin neće imati sigurno ni drugo mesto ATP liste zato što bi Aleksander Zverev u slučaju dobrih rezultata, pa čak i jedne titule mogao da ga pretekne. Pošto se Indijan Vels prošle sezone igrao tek u oktobru, teniseri koji su učestvovali će tek kasnije da izgube bodove. Međutim, to ne utiče mnogo na ovaj poredak sudeći da je Medvedev ispao u četvrtom kolu, a Cicipas i Zverev u četvrtfinalu.

Da sve bude još gore po Đokovića, nije dobro ni što njegovi glavni rivali ne brane mnogo bodova iz Majamija prošle godine. Tačnije, Medvedev i Cicipas koji brane samo 180 bodova za četvrtfinale, a Zverev 10 bodova za ispadanje u drugom kolu.

FOTO: AP/Tanjug

 

Pošto Nadal nije igrao u Indijan Velsu, to znači da bi i ona mogao da se, uz Stefanosa Cicipasa, približi Novaku ukoliko budu uspešni u Indijan Velsu i Majamiju. Doduše, još uvek ne mogu i matematički da ga prestignu, ali bi mogli da dođu tek na nekoliko bodova od njega.

To znači da Novak može pasti čak i na peto mesto ATP liste što bi zaista bio sunovrat i jedna od najtežih godina u njegovoj karijeri. Ipak, sve se može promeniti, ako se Đoković pojavi u SAD, onda bi se druga pesma pevala, jer na ternu Srbinu ne mogu ništa...

BONUS VIDEO: BEKERA ŽENE KOŠTALE GLAVE: Posle bankrota, preti mu sedam godina robije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde