ŠTA SVE NOVAK ĐOKOVIĆ GUBI ZBOG DEPORTACIJE? Nemci otkrili cifru od koje će vam se zavrteti u glavi

Novosti online

18. 01. 2022. u 12:46

AUSTRALIJAN open je počeo, ali i dalje se svi više bave Novakom Đokovićem, nego takmičenjem u Melburnu.

ШТА СВЕ НОВАК ЂОКОВИЋ ГУБИ ЗБОГ ДЕПОРТАЦИЈЕ? Немци открили цифру од које ће вам се завртети у глави

Foto: Profimedia/AP

Pedantni Nemci su izračunali šta će sve Srbin izgubiti zbog izostanka sa prvog grend slema u sezoni. 

Ipak, krenimo redom. Novak Đoković se nije vakcinisao, dobio je medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju, ali na kraju posle silnih peripetija Srbin je deportovan iz Melburna. 

Đoković je tako izgubio priliku da se bori za 10. titulu na Ozi openu, rekordnu 21. na gren slem turnirima, koja bi mu donela, pod pretpostavkom da je osvoji, i zaradu od 2,5 miliona evra nagradnog fonda. Prvi reket sveta samo ulaskom u finale uzeo bi milion i po evra. 

Troškovi suđenja

Prema računici nemačkog lista Bild, srpski teniser će izgubiti oko 3,1 milion evra. 

Naime, zbog deportacije Novak neće smeti da uđe u Australiju tri godine, a tamošnja vlast uz to mu je uručila i kaznu od 315.000 evra. Pored toga, Đoković mora da plati sudske troškove u iznosu od 200.000 evra od čega pola odlazi na njegovog advokata Nikolasa Vuda. Ostatak mora da plati advokatu Stivenu Lojdu koga mu je australijski sud dodelio, kao i troškove suđenja za četiri dana. 

Prevoz

Troškovi avionskih letova Đokovića i njegovog tima su iznosili 40.000 evra. Leteo je prvom klasom iz Malage preko Dubaija do Melburna, te iz Melburna preko Dubaija do Beograda. Fizioterapeut, glavni trener Goran Ivanišević i kondicioni trener leteli su poslovnom klasom. 

Smeštaj

Iako je za sve igrače na Australijan openu hotel besplatan, Đoković je iznajmio kuću za koju je trebao da izdvoji oko 8000 evra za tri sedmice. Hrana je teniserima u hotelu takođe besplatna, ali s obzirom na to da je Novak većinu vremena proveo u hotelu za imigrante, pretpostavlja se da će za sebe i troškove svog tima iskeširati još 4000 evra. 

Bodovi 

Novac je Đokoviću najmanji problem, ali bodovi na ATP rang-listi sigurno su najveći. Srpski teniser izgubio je priliku da brani titulu zbog čega je automatski izgubio 2000 bodova, a time ga, u slučaju pobede, Zverev i Medvedev mogu skinuti sa prvog mesta. 

Sponzori

Još jedan problem za Srbina su sponzori. Novak bi mogao ostati i bez glavnog sponzora za opremu, koji je najavio kako će nakon događaja u Australiji razgovarati sa Đokovićem. S Lakostom sarađuje od 2017. godine, a ugovor je produžio u avgustu prošle godine do 2025. godine.

Pedantni Nemci su sve stavili na papir, ali ne treba zaboraviti i psihičku torturu koju je Srbin prošao u ukletoj "Australiji".

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024