ĐOKOVIĆ PODELIO AUSTRALIJU: Ministar ćuti, navijači pišu peticiju, novinari traže hapšenje

A. Ilić

11. 01. 2022. u 08:12

NOVAK Đoković je dobio Australiju na sudu, očekivalo se da će se sada na miru pripremati za prvi grend slem sezone, ali navijači još uvek strepe, a sva dešavanja oko Noleta podelila su Australiju.

ЂОКОВИЋ ПОДЕЛИО АУСТРАЛИЈУ: Министар ћути, навијачи пишу петицију, новинари траже хапшење

Tanjug/AP

Nekoliko minuta nakon što je Đoković u taj-brejku dobio Australiju, pojavila se vest da nije ništa gotovo. Uprkos sudijskoj odluci da mu se vrati viza, ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ima pravo da Đokovićevu vizu otkaže i deportuje ga.

- U ovlašćenjima je ministra Hoka da donese odluku o deportaciji. Po zakonu 133c Migracionog akta zadržavamo pravo deportacije - rekao je portparol ministra Hoka.

Novak je u međuvremenu pušten na slobodu, odradio je i trening na centralnom terenu u Melburnu.

Španski teniser Rafael Nadal je prokomentarisao dešavanja.

- Slagao se ili ne sa Đokovićem, pravda je rekla svoje i ima pravo da učestvuje na Australijan openu. To je jedina fer odluka, želim mu sreću. Na ličnom nivou, bilo bi mi lakše da ne igra - rekao je juče Nadal.

Đoković brani titulu osvojenu 2021, a osvojio je još osam, 2020, 2019, 2016, 2015, 2013, 2012, 2011, a prvu je osvojio davne 2008. godine.

Nadal je za vakcinaciju, dok je Đoković nevakcinisan, zanimljivo je da obojica u zemlju ulaze nakon preležanog kovida. Đoković je koronu preležao 16. decembra, dok još nije najjasnije kako je Nadal ušao u zemlju. On je 20. decembra objavio da je pozitivan na korona virus, 30. decembra već je bio u zemlji, gde se pripremao za ATP turnir u Melburnu koji je potom i osvojio.

Zli jezici bi zapitali kako je to moguće, dok oni koji pružaju podršku Nadalu naglašavaju da je 20. on objavio da ima korona virus, a da ga je zapravo dobio dosta ranije.

Kako god, obojica su preležali kovid, jedan je vakcinisan, drugi nije, a samo jedan provlačen je kroz stub srama, dok mediji u Australiji uprkos tišini ministra Hoka i ministarke Karen Endruz prizivaju hapšenje Novaka Đokovića.

Kao da nije dovoljno što je Novak pobedio australijski sud 2:0 u setovima, sada u polufinalu mora da se bori i protiv medija.

Uprkos golgoti koju je Novak prošao, o turniru u Australiji i samoj državi ima samo reči hvale.

- Zadovoljan sam i zahvalan sudiji zbog poništavanja odluke da mi se oduzme viza. Uprkos svemu što se desilo, želim samo da se takmičim na Australijan openu. Fokusiran sam na to. Došao sam ovde kako bih učestvovao u jednom od najvažnijih sportskih događaja pred fantastičnim navijačima - rekao je Đoković.

Novinar Avi Jemini objavio je da postoji peticija na sajtu LetNovakPlay.com., koju je već potpisalo 7000 ljudi od sinoć kada je postavljena.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere