VUČIĆ RAZGOVARAO SA NOLETOM! "Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu"

Novosti online

05. 01. 2022. u 21:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Novakom Đokovićem, koji je pritvoren na aerodromu u Melburnu po sletanju u Australiju.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА НОЛЕТОМ! Србија ће се борити за Новака Ђоковића, за правду и истину

Foto: D. Milovanović/AP Photo/Christophe Ena

- Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu - napisao je predsednik Vučić na instagram nalogu "budućnost Srbije".

Nakon više od šest časova torture na carini, gde je Đokoviću oduzet telefon i zabranjena komunikacija sa članovima njegovog tima sve je kulminiralo odlukom da se Srbin nađe u ekstradicionom pritvoru gde će čekati odluku o svojoj sudbini.

Podsetimo, Đoković je dobio medicinsko izuzeće za učešće na Australijan openu, ali je nakon sletanja u Melburn višečasovno zadržan na aerodromu nakon čega mu je zabranjen ulazak u zemlju.

U međuvremenu se pojavila odluka koja najavljuje kada bi Novak mogao da dobije konačnu odluku o tome hoće li mu biti dozvoljen ulazak u zemlju.

BONUS VIDEO: NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna