"DABOGDA OSVOJIO!" Strani mediji u šoku, rivali staju uz Novaka, Đoković posle sramnih napada dobio neviđenu podršku

D. N.

04. 01. 2022. u 21:06

NOVAK Đoković je tema dana u svetskoj sportskoj javnosti jer stiže na Australijan open 2022, a nakon početnih, i to prilično sramnih, napada pojedinih medija na njega, stigla je i sjajna podrška. I to od kolega.

ДАБОГДА ОСВОЈИО! Страни медији у шоку, ривали стају уз Новака, Ђоковић после срамних напада добио невиђену подршку

FOTO: AP

Podsetimo, Đoković je obelodanio na društvenim mrežama da kreće za Melburn, gde treba da brani tri uzastopne grend slem titule, a potom je i stiglo objašnjenje od organizatora samog turnira zašto je Srbin dobio medicinsko izuzeće.


Na AusOpenu je glavni uslov za učešće, a i bilo kakvo prisustvo, "obavezna 'potpuna' vakcinacija", ali je srpskom asu dozvoljeno da, uz pomenuto medicinsko izuzeće, nastupi iako ne ispunjava pomenuti uslov. Baš to je isprva dovelo do prave hajke na njega, od toga da su pojedini Britanci zagrmeli da "antivakser ide u Australiju", do sramnih komentara australijskih novinara, koji će se jednog dana izučavati kao primeri pogrešnog ponašanja na medijskoj sceni.

Ali, stiže Noletu i podrška. Jer, kao što je bilo i nekih hrvatskih medija koji se raduju dolasku šampiona u Melburn, raduju se tome i pojedini Đokovićevi rivali. Više to i ne kriju, naročito kada se osete prozvanim.

Na primer, američki teniser Tenis Sendgren, koji je odustao od AusOpena jer neće da pristane na to da tamo mogu da nastupe samo vakcinisani, video je kako je tu vest o njemu objavio engleski tabloid "Dejli Ekspres". A naslov te vesti je bio "Nevakcinisani Tenis Sandgren citirao je Novaka Đokovića nakon što se povukao sa Australijan opena". 

- Kakva izjava? Je*** sr*** da bi vam neko kliknuo na vest. Nadam se da će (Novak Đoković) sve da osvoji!

Naravno, nijedan engleski medij nije preneo ovaj Sandgrenov stav, što možda i ne čudi, imajući u vidu da se ne podudara sa njihovim o čoveku kog pogrdno nazivaju "Novaks Đoković".

Ali, nije Tenis Sandgren jedini koji je podržao dolazak srpskog asa u Australiju.

Reprezentativac Velike Britanije i učesnik ATP kupa, Lajam Broudi, ovako je reagovao u Sidneju kada je upitan o najnovijoj teniskoj situaciji:


- Na kraju krajeva, prosto treba da verujete da postoji valjan razlog zašto je došlo do medicinskog izuzeća. To je sve što o tome treba se kaže, zar ne?

Sličnog stava su bili i australijski teniseri, Džejms Dakvort i Aleks de Minaur, koji su o ovoj temi pričali posle poraza od Rusa na ATP kupu:

- Ne znam kriterijume za ta izuzeća, izgleda da je za to zadužen nezavisan panel stručnjaka, pa je on (Novak Đoković) sigurno nekako ispunio te uslove, tako da... U tom slučaju, da, trebalo bi mu omogućiti da dođe, istakao je Dakvort.


Njegov sunarodnik De Minaur tome je dodao:


- Mislim da je ovo veoma interesantno, to je sve što bih mogao da kažem. Ali, hej, to je što je, nadam se da su i drugi igrači koji su takođe dobili medicinska izuzeća, a za koja sam čuo da su već tu, takođe ispunili neophodne kriterijume, rekao je 34. teniser sveta.

Ešli Barti / Foto: AP


Australijanka Ešli Barti, najbolja na VTA listi, veruje da je sve u redu što se tiče dozvole koju je Novak dobio:


- Verujem u sistem (dva nezavisna odbora stručnjaka, ne znajući o kojoj osobi se radi, pregledala su svu neophodnu dokumentaciju pre donošenja odluke o medicinskom izuzeću, prim. aut.) Poslednja stvar na koju ja mislim kada sam na terenu je meidicinska istorija osobe koja je prekoputa mene, istakla je najbolja teniserka na planeti.

Epa / JAMES ROSS


Podsetimo, Australijan open počinje 17. januara, a na njemu će Novak Đoković pokušati da uveća svoj aktuelni rekord od devet tamošnjih titula, ali i da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio 21 gren slem trofej u pojedinačnoj konkurenciji.

On, Rafael Nadal i Rodžer Federer trenutno su "zastali" na po 20, ali dok Švajcarca svakako neće biti na Australijan openu, Španac je već stigao u Australiju i pokušaće da drugi put u karijeri tamo podigne pehar, što je prethodno uspeo samo davne 2009. Od tada je četiri puta bio finalista, ali gubio je i 2012. (od Novaka Đokovića), i 2014. (od Stana Vavrinke), i 2017. (od Rodžera Federera) i 2019. (opet od Novaka Đokovića).


BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)