UPS! Ana Ivanović će morati da sačeka na ulazak u tenisku kuću slavnih

D. N.

02. 11. 2021. u 16:25

ANA Ivanović još uvek nije uvrštena u tenisku kuću slavnih, a da li će se to i desiti, biće poznato tek sledeće godine.

УПС! Ана Ивановић ће морати да сачека на улазак у тениску кућу славних

FOTO: EPA

Pojedini srpski mediji su danas objavili da je "Ana ušla u kuću slavnih", ali... To ne odgovara istini.

I to iz jednog prostog razloga: izbor još nije obavljen, već je samo obelodanjeno kako su glasali navijači, a njihovi glasovi utiču veoma, veoma malo na konačan rezultat. No, krenimo redom.

Ivanovićeva jeste jedan od šest kandidata za ulazak u Kuću slavnih, u kojoj nominacije traje tri godine. U tom periodu, za Anu i njene kolege poseban žiri može da glasa u tri navrata, krajem 2021, krajem 2022. i, takođe, na koncu 2023.

Danas je "samo" obelodanjeno kako su glasali navijači u internet anketi, a u njoj je najviše glasova dobila Kara Blek, na drugom mestu je bila Flavija Peneta, dok je trećeplasirana bila srpska teniska zvezda. Iza nje su se plasirali Karlos Moja, te prošlogodišnji kandidati Huan Karlos Ferero i Liza Rejmond.

Šta znači Anino treće mesto u glasanju navijača?

Srpski mediji su se poveli za Tviter-objavom Rendija Vokera, bivšeg portparola Ju-Es Opena, koji je obelodanio da je Ivanovićeva zauzela treće mesto u pomenutoj onlajn anketi. Ali, to je samo deo priče vezane za konačan izbog u Kuću slavnih.

Odluku o tome ko će od kandidata biti uvršten donosi žiri nazvan "Zvanična glasačka grupa", koji čine teniski novinari, istoričari i dosadašnji laureti.

Da bi neko nov bio uvršten u tenisku Kuću slavnih, mora da dobije pozitivno mišljenje bar 75% članova žirija, a na procenat koji od njih dobije, dodaje se, u vrlo maloj meri, uspeh ostvaren u glasanju navijača.

FOTO: EPA

Ana Ivanović

Naime, Kara Blek će kao pobednica u onlajn anketi, dobiti bonus od svega tri odsto na glasove zvaničnog žirija, Flavija Peneta kao druga u anketi će dobiti dodatna dva procenta, a Ana Ivanović kao trećeplasirana u glasanju navijača dobiće bonus od jedan odsto na ono što o njoj odluči zvanični žiri.

Kad će biti objavljeni rezultati, a kada je svečana ceremonija?

Odlukom Međunarodne teniske kuće slavnih, pobednici u glasanju biće saopšteni početkom 2022. godine, tako da će Ana Ivanović, i njene koleginice i kolege koji su trenutno kandidati, morati bar još dva meseca da sačekaju ko je novi laureat. U januaru se očekuje proglašenje, a inauguracija novih članova Kuće slavnih biće održana 16. jula 2022. 

Što je Ana Ivanović kandidat?

Iz mnogo teniskih razloga. Jer, Ana Ivanović je u karijeri osvojila Rolan Garos, bila je i prva na VTA listi, dok je još dva puta igrala finale grend slem turnira, a igrala je sa velikim uspesima i za reprezentaciju naše zemlje. Uz 14 titula u profesionalnoj karijeri, ona je ujedno prva Srpkinja koja je kandidovana za Kuću slavnih.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna