„ĐOKOVIĆ NEĆE PROPUSTITI PRILIKU DA OSVOJI JU-ES OPEN“: Austrijanac vidi Srbina kao glavnog favorita u NJujorku

Novosti online

23. 08. 2021. u 15:11

AUSTRIJSKI teniser Dominik Tim zbog povrede neće učestvovati na Ju-Es open, pa samim tim neće moći da brani titulu osvojenu prošle godine. On kao naslednika na tronu vidi Novaka Đokovića.

„ЂОКОВИЋ НЕЋЕ ПРОПУСТИТИ ПРИЛИКУ ДА ОСВОЈИ ЈУ-ЕС ОПЕН“: Аустријанац види Србина као главног фаворита у Њујорку

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Trenutno šesti igrač sveta veruje da je ovo jedinstvena prilika da Srbin osvoji kalendarski slem i uđe u istoriju "belog sporta".

- Mislim da će Novak osvojiti pehar na Flašing Medouzu. Ovo je istorijska prilika da dođe do grend slema, odnosno sva četiri najveća turnira u jednoj godini. Ovakve šanse se pojavljuju jednom u veku. Zbog njegove volje, ne verujem da će je propustiti - rekao je Tim.

Ovaj 27-godišnjak se cele godine mučio sa lošom formom i povredama i odlučio je da okonča sezonu u kojoj mu je najbolji rezultat polufinale Mastersa u Madridu.

Istakao je da mu je najveća žal što neće moći da nastupi za Austriju u Dejvis kupu.

- Sve boli, ali Dejvis kup najviše. U Beču ćemo ugostiti Srbiju i Nemačku. Takve dve sile na našem terenu, možda se to više nikada neće ponoviti. Turniri se ponavaljaju iz godine u godinu, dok niko ne zna gde će vas i protiv koga odvesti raspored u Dejvis kupu - zaključio je Tim.

Podsetimo, Ju-Es open se igra od 30. avgusta do 12. septembra.

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)