POVREDE MUČE RODŽERA FEDERERA: Po prvi put Švajcarac govorio o penziji!

Novosti online

13. 08. 2021. u 16:38

ŠVACARAC Rodžer Federer ne može da se oporavi od serije povreda, govorio je o zdravstvenom stanju i šansama na Ju-Es openu.

ПОВРЕДЕ МУЧЕ РОЏЕРА ФЕДЕРЕРА: По први пут Швајцарац говорио о пензији!

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Nekada najbolji teniser svih vremena nije trenirao pred Otvoreno prvenstvo Amerike, a male su šanse da se pojavi u Njujorku 30. avgusta. 

- Bio sam na odmoru, već duže vreme ništa nisam radio zbog kolena. Morao sam da pustim da sve prođe nakon Vimbldona... Ove nedelje ću se sastati sa timom i doktorima i videćemo šta dalje. U ovom trenutku, sve je još neizvesno. Teško je, pre mi je bilo lakše. Pitanja su bila jasna: Koji mi je renking, gde je sledeći turnir... danas je drugačije. Pitam se, kada ću se vratiti na teren, šta sada mogu da postignem, koji su mi ciljevi, kako ću sa porodicom, šta kaže moj tim... drugačije je sve nego pre 10 godina, rekao je Federer za švajcarski "Blik".

Ističe švajcarski teniser da je promenio fokus u poznim takmičarskim godinama. 

- Sada je kao u boksu. Imam sve manje borbi. Fokus na jednom meču je daleko veći. Morao sam to da ponovo naučim.

Dugo je eskivirao da govori o završetku karijere, ali... 

- Želim da idem na NBA, NHL i NFL finala. Želim u Tokio. Želim da posetim najlepše parkove sveta sa mojom porodicom. Hoću da naučim da sviram saksofon, da skijam, da idem na snoubording... Da, hoću i da ronim! Definitivno se približila penzija, zaključio je Federer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede